Volontärarbete | Om Amzungo Volontärresor

Om oss

Om Amzungo

– Av volontärer för volontärer –

Vi vill ge dig chansen att uppleva det bästa vi själva har gjort, att upptäcka världen som volontär! Med 20 års erfarenhet inom resebranschen vet vi hur vi kan ge dig den ultimata upplevelsen av en annan kultur! Genom våra många volontärresor har vi erfarenhet av vad som är givande, hur man bäst förbereder sig och hur man skapar en oförglömlig resa som garanterat kommer förändra dig som person på ett eller annat sätt!

Vi som har startat Amzungo Volontärresor heter Jenny och Lisa och vårt eget volontäräventyr började tillsammans i Afrika 2007 då vi arbetade som lärare på en skola för barn som inte hade råd att gå i den ”vanliga” skolan.

Du kan läsa mer om vår historia och hur allt startade en bit längre ner. Trevlig läsning!

Lisa i Brasilien
Jenny i Tanzania

x

Kontakt

Ring oss

0700 – 945 700

Måndag – torsdag kl. 09 – 17
Fredag kl. 9 – 16
Övriga tider: Vårt journummer som skickas ut innan din volontärresa

Avvikande öppettider

Dag före röd dag stänger växeln kl. 15.00.
Dagen före midsommarafton, julafton och nyårsafton stänger växeln kl. 12.00.
Röda dagar har vi stängt.

Under juli och början av augusti har vi begränsad bemanning av vår telefon så då uppmuntrar vi dig som ringer att lämna ett meddelande med ditt namn, telefonnummer och om du har frågor gällande ett specifikt land/världsdel/projekt så ser vi till att rätt person ringer upp dig så snart det är möjligt. Tack för er förståelse!

Maila oss

info@amzungo.com

 

Boka möte med oss

Bor du i eller nära Göteborg får du gärna boka in ett möte med oss. Vi har dock inte möjlighet att ta emot drop-in besök så boka en tid i förväg via mail, telefon eller kontaktformuläret här nedanför.

 

Skriv till oss via formuläret

x

Varför välja oss?

Vi är en mindre men mer personlig volontärresebyrå! Eftersom vi inte är störst jobbar vi extra hårt för att ge alla våra volontärer sin livs resa vilket vi gör genom nära samarbeten med givande projekt ute i världen, fantastiska lokala samarbetspartners som tar hand om dig på plats och personlig service & expertis innan, under & efter din resa!

 

Hur lyckas vi ge våra volontärer fantastiska reseupplevelser?

x

 • Genom lång erfarenhet & personlig service

Vi som arbetar på Amzungo har stor erfarenhet av olika typer av volontärarbete i många olika länder samt erfarenhet av resor i stort och genom tidigare arbeten i resebranschen.  Med vår erfarenhet kan vi såklart ge dig bästa förutsättningarna för en du ska få uppleva din livs resa!

Vi är inte störst på marknaden och just därför jobbar vi extra hårt för att göra våra volontärer nöjda och ser till att hjälpa dig med allt kring din resa, du kan fråga oss om allt!

 

 • Många nöjda kunder som återkommer

Varför vi själva tycker att du ska åka med oss är egentligen av mindre vikt, det som talar för att du ska välja oss är våra nöjda kunder!

Vi vet att det bästa sättet att få fler volontärer att åka iväg är att ha nöjda volontärer. Det är därför jättekul att vårt engagemang i varje volontär ger resultat och många hör talas om oss via vänner som åkt med oss. Roligt också med våra veteraner som återkommer och regelbundet gör volontärresor till olika världsdelar och typer av projekt.

> Självklart sätter vi dig i kontakt med en tidigare volontär om du vill ställa frågor och du kan också läsa volontärers egna reseberättelser här.

 ”Vi vill passa på och tacka er på Amzungo för att ni gjorde det här möjligt. Vi hade de tre bästa veckorna i våra liv och vill redan tillbaka ner igen!” / Simon & Björn, Zambia

 

 •  Trygghet dygnet runt

Du kan alltid nå oss på vårt journummer dygnet runt när du är ute på din volontärresa och på alla våra resor har du en lokal kontaktperson i närheten som också är tillgänglig dygnet runt både för allmänna frågor och om det skulle uppstå problem. Genom oss är du försäkrad om att aldrig vara ensam i ett land där kultur, språk och annat är helt främmande mot Sverige.

> Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet. Resegarantin kan ge dig ersättning om du har köpt en resa som blir inställd eller avbruten. En seriös volontärorganisation har resegaranti hos Kammarkollegiet för att ge en extra trygghet och ekonomisk kompensation om något skulle gå snett.

”Har vart iväg tidigare på volontärresa, men har nog aldrig haft någon organisation bakom mig som verkar brytt sig så mycket som ni verkar göra.” / Elin Jambrén, Tanzania

x

 •  Vi besöker regelbundet våra projekt & länder för att ge dig rätt förväntningar

Amzungo Volontärresors mål är inte att sälja så många resor som möjligt. Vi vill göra skillnad och vill tillsammans med våra volontärer vara med och skapa någonting positivt. Därför har vi valt ut projekt som verkligen behöver volontärer och bidrag. För oss är det viktigt att du vet vad du ger dig in på och åker iväg med de rätta förväntningarna. Vi besöker regelbundet våra projektländer för att säkerställa att projekten och platserna uppfyller våra krav för att göra din resa så givande som möjligt och för att vi ska kunna besvara dina frågor och ge dig rätt förväntningar inför din volontärresa.

 

 • Kvalitet före kvantitet

För att kunna ge dig en fantastik resa har vi ett mindre utbud av utvalda volontärresor så vi vet vad vi skickar iväg dig på! Vi vet att det är omöjligt att erbjuda över 100 kvalitetssäkrade projekt då saker förändras snabbt.

Ska man kunna erbjuda volontärarbete som är kvalitetssäkrade, givande för projektet och volontären samt kunna hålla sig uppdaterade om allt som händer på projekten och i länderna behöver man regelbundet besöka samtliga projekt.

 

 •  Dina pengar bidrar till att stärka projekten

Du är med och bidrar till meningsfulla projekt ute i världen då vi endast jobbar med lokala projekt som också får ekonomisk stöttning genom att du kommer dit som volontär. Genom din resa skapas lokala jobb och vissa projekt är helt beroende av volontärer för att överleva.

x

 • Personligt intyg och uppföljning

Ett personligt certifikat som visar på ditt engagemang och vad du har arbetat med får du efter avslutad resa, ett bra komplement till ditt CV. Vi utvärderar och stämmer av hur resan har varit på en rad specifika områden så att vi upptäcker om det är något vi borde förtydliga eller förbättra framöver eftersom vi ständigt vill bli bättre.

“Tack så jätte mycket! Trodde inte att det skulle vara ett så personligt bevis, men det är ju jätte bra! Riktigt fint skrivet!” / Erik, volontär i Kenya

 

 • Nöjda kunder oavsett!

Vårt mål är att alla volontärer ska vara supernöjda när de kommer hem! Men om du tvingas avbryta resan i förtid p.g.a. personliga omständigheter eller mot förmodan inte skulle vara nöjd med något så försöker vi att kompensera dig på bästa sätt vi kan, mer än vad vi är skyldiga att göra enligt paketreselagens villkor. Vi är alltså snällare än vad vi behöver vara vilket är ytterligare skäl att välja oss.

x

Få inspiration & nyheter

x

Barnpolicy

Volontärarbete med små barn

Det är roligt och berikande att jobba med barn. Därför erbjuder Amzungo Volontärresor många projekt i olika länder där syftet är hjälpa barn som på olika sätt har det svårt. Men det är viktigt att verkligen hjälpa och inte stjälpa. Barn som redan befinner sig i en utsatt situation ska bli stärkta och få det bättre, det är syftet med alla projekt vi är involverade i.

Vi har därför tagit fram några riktlinjer för att värna de mest utsatta barnen – de riktigt små barnen som skiljts från sina föräldrar och växer upp på barnhem. Det handlar om barn under tre år där volontärernas arbete därför inte blir i direktkontakt med barnen, utan handlar om att hjälpa till med praktiska göromål så att personalen där får mer tid att vara med barnen.

Att som litet barn bli lämnad gång på gång innebär att hela tiden tvingas försöka knyta an till nya personer. Detta kan utveckla ett aggressivt beteende och brist på tillit, men också ett överdrivet behov av närhet som kan uppfattas som klängigt. Om barnet inte får sitt behov av närhet tillfredsställt kan det i stället distansera sig.

Barn som växer upp på barnhem är ofta extra drabbade. De har blivit skilda från sina föräldrar och har inte en trygg bas och hemvist. De två första levnadsåren är mycket känsliga när det gäller att skapa och utveckla relationer. Forskning visar att det finns det ett tydligt samband mellan barn som farit illa och barn som har problem med anknytning genom hela livet och som har olika former av beteendestörningar.

Barn som växer upp på barnhem eller annan institution utvecklar ofta en beteendestörning som kallas för reaktiv kontaktstörning. Det kan innebära att barnet är extra hämmat, vaksamt eller ambivalent och har svårt att visa tillgivenhet. Men barnet kan också bli ohämmat och distanslöst och behandla främmande människor som om de vore välkända, till exempel glatt sätta sig i knäet på en främling.

Vi vill därför påpeka att som volontär på ett barnhem med små barn har du inte någon pedagogisk uppgift, utan ska hjälpa till med det praktiska som städning, matlagning och tvätt, så att personalen kan ägna sig åt barnen. När du till exempel ser ett gråtande småbarn, ska du inte trösta själv utan hämta den i den fasta personalen som du vet barnet brukar ty sig till. Alldeles extra viktigt är detta under kvällen och natten, då barnen har ett extra stort behov av trygghet.

Motsvarar inte detta din önskan att jobba nära barnen, så ska du kanske i stället välja att jobba i någon annan verksamhet med barn, till exempel på en förskola. Här har ju barnen fortfarande kvar sin familj och vistas bara en del av dagen i förskolan. Fråga oss gärna på Amzungo för att få veta mer om lämpliga projekt.

Vid förfrågan går det även att läsa hela vår granskning av volontärprojekt med barn där vi tagit del av olika forskningsrapporter och pratat med olika experter.

x

Vår historia

Idén om Amzungo Volontärresor växte fram genom ett möte med de fattiga barnen i Zambia och utvecklades vidare till en vilja att skapa möjligheten för andra att, precis som vi gjorde, få uppleva det fantastiska med att vara volontär.

Vår tid som volontärer i Zambia

En het dag i oktober 2007 landade vi [Jenny och Lisa] i Zambia. Kort därpå kom vi i kontakt med en rektor på en så kallad Community school, en skola för barn som inte hade råd att gå i den statliga skolan (bara i Zambia beräknas 1,5 miljoner barn gå i Community schools). Denna gamla övergivna kyrkbyggnad var inredd med några få bord, bänkar och gamla griffeltavlor. Det fanns ingen belysning, toalett eller något kreativt på de smutsiga väggarna. Vi fick veta att drygt 200 barn gick på denna skolan som endast hade en lärare på deltid och en lokal volontär som kom dit några timmar om dagen. Vi såg inte under hela vår vistelse så många barn på skolan då de antagligen fick hjälpa till med hushållet och försörjningen hemma p.g.a. den bristfälliga utbildningen.

Det kändes som en nervös utmaning att ta sig an var sin klass i deras samtliga ämnen (utom lokalt språk ) som rektorn ville men med hennes hjälp fick vi gjort ett schema, planerat lektioner och började undervisa; i engelska, matte, geografi, idrott med mera. Barn som inte varit i skolan på länge kom och var ivriga över att få lära sig nya saker och att vi var två blonda tjejer från ett annat land gjorde det hela bara mer spännande.

Det svåraste under resan var dels att lära ut till en klass med så olika kunskapsnivåer då vissa barn knappt kunde läsa och skriva medans vissa inte hade några problem med det alls. Jobbiga stunder var också de dagar vi fick skicka hem barnen redan vid lunchtid då ingen hade kommit för att förbereda majsröran som de skulle få till lunch, som för vissa barn kanske var den stora måltiden för dagen. Eller då vi fick avbryta idrottslektionen då vattenkranen på grannskolan inte fungerade. Men vad som vi kanske överraskades av mest var hur lyckliga barnen oftast var, trots att de kom till skolan barfota och i trasiga kläder och inte ägde en ordentlig skrivbok och penna. Denna glädje smittade av sig och givetvis fick vi oss en rejäl tankeställare om vad som verkligen är viktigt i livet, något som kan vara lätt att glömma av när vi tar alla bekvämligheter för givet här hemma i Sverige.

Vår sista dag på skolan i Livingstone var fylld av både glädje och tårar från båda håll. Vår vistelse här blev så stark och givande, både för oss och barnen, att vi där och då bestämde oss för att fortsätta stödja denna skolan och också fler med sämre förutsättningar, samtidigt som vi ville ge andra chansen att få möta nya människor i andra länder på liknande sätt.

Från dröm till verklighet

Vi registrerade sen Amzungo Volontärresor officiellt 2010 och erbjöd till en början resor till projekt i fyra länder som vi besökt sedan vistelsen i Zambia. Amzungo drivs som ett icke vinstdrivande företag, vilket innebär att vi återinvesterar all eventuell vinst i våra projekt eller i företaget för framtida utveckling. Vi tycker att det är viktigt att vi kan hjälpa till att utveckla de skolor, barnhem m.m som vi samarbetar med så att de i framtiden kan stå på egna ben. Vårt mål är att vi tillsammans med våra volontärer ska kunna vara till så stor hjälp att vi om några år inte kommer att behövas där utan då funnit nya projekt att stödja.

Våra intressen och värderingar har skapat det som idag är Amzungo. Vår passion är att hjälpa dig att få en meningsfull och rolig reseupplevelse som du kan ha nytta och glädje av för resten av livet! Man kan resa på oändligt många olika typer av resor idag, men det är få som är så givande som en volontärresa tycker vi! Så ta chansen och våga utmana dig själv! Väx som person och ge dig själv och dem du möter erfarenheter och minnen för livet!

x

Vår vision

Din resa med Amzungo Volontärresor ska gynna lokala projekt och till bästa möjliga pris ge dig en upplevelse för livet!

Namnet Amzungo

Det är många som undrar vad namnet Amzungo betyder och var det kommer ifrån. Just ordet Amzungo betyder ingenting, men vi har hämtat inspiration ifrån det afrikanska ordet ”mzungu” som betyder ”någon som vandrar omkring utan mål”. Termen användes från början av invånare i Östafrika när man pratade om europeiska upptäckare under 1700-talet. I vardagligt tal använder många afrikanska länder, såsom Kenya, Tanzania, Zambia och Uganda, ”mzungu” som en term för ”människa med utländsk härkomst”. När Lisa och Jenny själva var volontärer i Zambia ropade barnen ofta just detta glatt till dem som hälsning när de anlände till skolan de undervisade på.

Om oss som grundat Amzungo

Vi som grundat Amzungo Volontärresor heter Jenny och Lisa. Vi älskar att resa och lära oss mer om olika kulturer runt om i världen. Vi har rest och bott utomlands i flera år och i många olika omgångar. Jenny har till exempel bott och jobbat eller studerat i Tanzania, Zambia, England, Norge och Spanien, medan Lisa har gjort detsamma i Zambia, England, Kanada, Brasilien och Spanien. Dessa erfarenheter har inte bara gett oss kontakter och vänner från hela världen utan även gjort att vi vill ge dig möjligheten att få uppleva en del av det vi tycker är mest fantastiskt, att resa iväg som volontär!

Kramar Jenny & Lisa

 

 

x

Möten & mässor

Träffa oss för att förbereda dig inför resan

Vi vill att du ska känna dig väl förberedd inför din volontärresa. Därför skickar vi bland annat ut information om landet, språkfraser, resetips och vad som är bra att tänka på. Vi ringer också upp alla volontärer innan avresa för att stämma av så allt känns bra och att inget viktigt missats.

Du är dessutom alltid välkommen att boka in ett avresemöte på vårt kontor i Göteborg eller träffa oss på annan ort i samband med våra inspirationsmöten eftersom vi vet att det kan vara skönt att ställa alla frågor man har funderat på.

Boka tid: Kontakta oss för att boka in ett möte under vardagar.
Vårt kontor: Viktoriagatan 19 (hållplats Vasa Viktoria)

 

Mässor där du kan träffa oss

7:e mars 2018 – Campus Varbergs Utbildningsmässa

November 2018 – Kunskap och Framtid, Göteborg

 

Inspirationsträffar på vårt kontor

Mars 2018  – Göteborg

 

Inspirationsföreläsningar på skolor

6 mars – Mikael Elias Gymnasium

26 mars – Transferdagen Hermodes, Göteborg

 

> Anmäl dig gärna till något av våra möten nedan eller skriv till oss om du vill att vi ska komma till din skola.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt meddelande

x

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet!

Varför är det positivt för dig som resenär?

En stor fördel med att åka med en svensk organisation som har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet är att du som resenär har en extra trygghet om din resa blir inställd eller avbruten. Då skyddar resegarantilagen dig mot ekonomiska förluster förutsatt att researrangören har en resegaranti som täcker det du och dina medresenärer har betalat.

Om du köper din resa av en arrangör som inte har resegaranti riskerar du alltså att inte få tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.

x

Jobb och praktik

Jobb

För närvarande har vi inga lediga tjänster.

Men har du varit på en volontärresa kan du bli ambassadör för våra resor genom att sprida dina erfarenheter och få fler att åka. Detta kan du göra genom att dela ut information och/eller delta på mässor och informationsträffar. För detta får du givetvis belöning så skicka en intresseanmälan till oss.

Praktik

Har du ett stort intresse av resor, kultur och mänskliga rättigheter? Läser du dessutom en eftergymnasial utbildning inom turism, marknadsföring, webb/it, grafisk design eller globala studier?

Vi ser mycket positivt på att ta emot praktikanter eftersom det ger både oss och studenten bra och viktiga utbyten. Låter det intressant är du varmt välkommen med din ansökan.

> Skriv lite om dig själv samt skicka ditt CV till info@amzungo.com

x

Resevillkor

Resevillkoren nedan gäller för dig som bokat en resa med oss på Amzungo Volontärresor. Villkoren följer svensk reselagstiftning i form av paketreselagen och resegarantilagen. Skulle din resa exempelvis bli avbruten eller inställd kan du i vissa fall få ersättning av Resegarantinämden. Amzungo Volontärresors egna kompletterande villkor innefattas i det avtal som ingås mellan oss som arrangör och dig som resenär när du bokar en resa. Avtalet ingås då Amzungo Volontärresor har mottagit din anmälningsavgift.

 

 

Resegaranti

Amzungo Volontärresor har ställt resegaranti till Kammarkollegiet.

 

Ansökan

Vem får åka på volontärresa med Amzungo Volontärresor? Minimikraven är att man ska ha fyllt 17 år om man ska resa själv och kunna prata och förstå det engelska språket för att få boka en resa med Amzungo Volontärresor. Övriga språk- eller arbetskunskaper är meriterande. Generellt för alla projekt gäller att volontären är motiverad att delta i arbetet och är respektfull, ansvarstagande och samarbetsvillig. Du kan läsa på varje projektsida under ”Förkunskaper” vad som krävs för respektive projekt.

 

Avbeställningsskydd

Den som reser med Amzungo Volontärresor kan teckna ett avbeställningsskydd för 380 kr. Har du ett avbeställningsskydd har du rätt att avbeställa resan ifall:

 • resenären eller dennes make/maka/sambo eller nära släkting eller medresenären drabbas av allvarlig sjukdom eller olycksfall så att resan inte kan genomföras.
 • resenären drabbas av annan allvarlig händelse som till exempel brand i den egna bostaden.
 • medresenären avbeställer sin resa.

Resan ska avbeställas så snart som möjligt, men senast kl 12:00 den sista helgfria vardagen innan avresa, och måste styrkas med läkar- och/eller släktskapsintyg. Om du tvingas avboka resan betalar Amzungo Volontärresor tillbaka inbetalda avgifter med undantag från anmälningsavgiften och avbeställningsskyddet.

 

Avbeställning

Du kan alltid avboka din resa men ju närmare avresan du avbokar desto mindre får du återbetalat. Villkor för avbokning av en volontärresa är följande:

 • Vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa betalar resenären 800 kr.
 • Vid avbeställning av resan senare än 60 dagar, men tidigare än 31 dagar före avresa betalar du 20 procent av resans pris.
 • Vid avbeställning senare än 30 dagar, men tidigare än 15 dagar före avresa ska resenären betala 50 procent av resans pris.
 • Vid avbeställning 14 dagar eller senare före avresa ska resenären betala 100 procent av resans pris.

Avbokning görs på telefon 0700-945 700 (mån-fre kl. 9-17) eller till info@amzungo.com så fort hinder för resan uppstår. Eventuellt avbeställningsskydd betalas aldrig tillbaka.

* Se längst ner speciella avbeställningsvillkor för Galapagos & lejonprojektet i Zambia

 

Avbrytande av resa

I de fall då du redan har åkt iväg på din resa men vill avbryta vistelsen på grund av personliga skäl utgår ingen återbetalning av Amzungo Volontärresor. Om avbrottet beror på sjukdom eller annan oförutsedd händelse, kontakta Amzungo Volontärresor.

Amzungo Volontärresor har rätt att avbryta en volontärs vistelse om vi och/eller den ansvariga på projektet anser att volontären har misskött sig på ett sätt som påverkar personer/djur på ett negativt sätt. Givetvis blir volontären först alltid varnad och har en chans att ändra sitt beteende.

 

Betalning

Först betalas anmälningsavgiften på 10 % av resans pris in för att bekräfta din bokning. Den resterande kostnaden för resan ska vara Amzungo Volontärresor tillhanda 30 dagar före avresa. Bokas resan mindre än 30 dagar innan avresa ska hela beloppet betalas in så snart som möjligt. Du betalar via faktura som skickas ut till dig.

 

Bokning och anmälningsavgift

Bokning sker genom att ringa Amzungo Volontärresor på telefonnummer
0700 – 945 700 eller genom att fylla i bokningsformuläret som finns under alla projekt.

Efter att bokningen har gjorts skickas en bokningsbekräftelse med inbetalningsuppgifter ut och du ska då betala en anmälningsavgift på 10 % av resans totala pris för att bekräfta din bokning. Du har skyldighet att själv kontrollera bokningsbekräftelsen så snart den erhålls. Eventuella felaktigheter måste påtalas omedelbart.

Avtalet med kund ingås då Amzungo Volontärresor har mottagit din anmälningsavgift. Anmälningsavgiften ska betalas in så fort som möjligt men senast 10 dagar efter bokning. Anmälningsavgiften är en delbetalning och ingår i den totala kostnaden för resan.

Då ansökningshandlingar krävs på vissa projekt kan anmälan avbokas av Amzungo Volontärresor om ansökningshandlingar inte blir godkända. Läs mer om villkoren som gäller på de projekt som kräver ansökningshandlingar i slutet av dokumentet. *

 

Flyg

Flyg ingår inte i våra resor utan det bokas själv av volontären. Amzungo Volontärresor ansvarar inte för missade flyg pga. ändrade tidtabeller, dåligt väder, konkurs eller korta transfertider m.m. Vid problem ska volontären själv vända sig till flygbolaget på plats eller kontakta resebyrån där flygresan bokats.

Flygbolaget ska meddela resenärer om tidsändringar men ta ändå alltid för vana att själv kontrollera så att avgångstider stämmer på internet, www.checkmytrip.com och/eller www.swedavia.se eller genom att ringa till flygbolaget. Förseningar till destinationen kan inte kompenseras av Amzungo Volontärresor då detta är utom vår kontroll. Om förseningen inte beror på dig själv ersätter alltid ditt flygbolag dig för förseningar.

 

Försäkring

För alla volontärer som åker med Amzungo Volontärresor är det obligatoriskt att ha en försäkring som täcker sjukdom, olycksfall, hemtransport, skador av egendom och stöld. Amzungo Volontärresor kan inte ge kompensation för detta.

Du kan teckna en försäkring här på vår hemsida under fliken ”Försäkring” från vår samarbetspartner Gouda, vars försäkring LEVA Utomlands ger en kompletterande försäkring som omfattar sjukdom, olycksfall, hemtransport, resgods m.m. under hela din utlandsvistelse. Läs igenom försäkringsvillkoren innan du köper din försäkring.

 

Force Majeure

Amzungo Volontärresor frigör sig helt från ansvar vid Force Majeure situationer såsom strejker, krig, oväder, storm eller annan händelse av force majeure- karaktär som Amzungo Volontärresor inte råder över. Vi försöker hjälpa till på bästa sätt men kan inte ta ansvar för eventuella ekonomiska merkostnader eller skador som orsakats av en sådan händelse.

Om du har tecknat försäkringen LEVA Utomlands så täcker försäkringen personskador i samband med en Force Majeure-händelse – när UD har gått ut med en varning – samt står för nödvändiga merutgifter för tidigare/senare hemresa. Gouda betalar också för förlust av resgods när förlusten beror på att egendomen konfiskerats eller att du vid evakuering varit tvungen att lämna den kvar.

 

Hantering av personuppgifter

De personuppgifter, exempelvis namn, födelsedatum, kön, adress, e-postadress och telefonnummer, som du lämnar i samband med beställning av resa kommer att behandlas av Amzungo Volontärresor. Syftet med detta är att försäkra att Amzungo Volontärresor har tillgång till tillförlitlig persondokumentation i händelse av olycksfall. Behandlingen kan även innefatta uppgifter om kontakter mellan dig och Amzungo Volontärresor, t ex noteringar om frågor och klagomål. Dina personuppgifter kan även komma att utgöra underlag för Amzungo Volontärresors marknads- och kundanalyser samt statistik. Genom att du lämnar dina personuppgifter till Amzungo Volontärresor godkänner du att Amzungo Volontärresor får behandlar dina personuppgifter för de angivna ändamålen. I enlighet med persondatalagen kan du genom en skriftlig förfrågan till Amzungo Volontärresor få besked om vilka uppgifter som finns registrerade på dig hos oss.

 

Pass och Visum

Varje resenär skall vara försedd med giltigt pass med minimum giltighetstid i 6 månader från hemresedatumet. Visum krävs för många av våra projektländer. Vi hjälper till med information om hur du enklast ordnar ett visum men det är upp till varje resenär att själv ansvara för att giltigt visum införskaffas.

 

Personliga utgifter

Personliga utgifter och fickpengar är inte inkluderade i avgiften. I avgiften ingår inte flyg, försäkring, vaccinationer, visum, eventuella transporter till och från projektet. Endast specificerade måltider ingår, se de olika projektbeskrivningarna för mer information. I faktabladen för respektive land kan du se ungefärliga priser för vad vardagliga saker kostar för att få en uppfattning om hur mycket du behöver ta med i fickpengar.

 

Prisändringar

Priserna till respektive projekt gäller exklusive ändrade valutakurser, förhöjda transportkostnader och skatter och andra oförutsedda kostnader över vilka arrangören inte råder. Priser är beräknade utifrån valutakurser från 2018-01-02. Prishöjning sker dock endast om kostnadsökningen för arrangören överstiger 60 kr och priset får inte höjas under de sista 20 dagarna före avtalad avresa. En eventuell prisändring meddelas så snart som möjligt.

 

Ombokning

Om resenären vill ändra exempelvis projektplats, boendealternativ eller avresedatum går detta oftast bra men gäller alltid i mån av plats så se till att vara ute i god tid med eventuellaändringar.

 

Ordningsregler

Vi på Amzungo Volontärresor förutsätter att du kommer att respektera kulturen och försöker anpassa dig efter levnadssättet i ditt projektland. Men Amzungo Volontärresor tar sig rätten att skicka hem dig till Sverige i förtid om du skulle bryta mot grundläggande ordningsregler. Orsaker för att avbryta en volontärs resa i förtid inkluderar, men är inte begränsade till:

 • Användning av illegala droger.
 • Att volontären inte följer gällande lagar i landet han/hon befinner sig i.
 • Opassande, aggressivt eller våldsamt beteende mot värdfamiljsmedlemmar, personer och djur på projektet samt Amzungo Volontärresor.

 

Klagomål

Skulle det uppstå någon form av problem under volontärvistelsen ska volontären ta upp det med den lokala guiden i första hand då problemet uppstår. Går det inte att lösa på plats kontaktar du därefter skriftligen Amzungo Volontärresor så att vi kan försöka lösa problemet på bästa sätt ihop så snabbt som möjligt.

 

Vaccinationer

Resenären ansvarar själv för att kontakta en vaccinationscentral eller läkare för att få exakta rekommendationer för sin resa samt ta aktuella vaccinationer i tid.

 

Ändring av resplan och ändringar av tjänster efter avresa

Resenären måste acceptera att resplanen alltid är preliminär p.g.a. resans karaktär. Förändringar av resplanen kan bero på ett förändrat politiskt läge i projektlandet, förändrade väderförhållanden, ändrade villkor på projektet m.m. Vid behov förbehåller Amzungo Volontärresor sig rätten att göra ändringar i resplanen. Vid inträffandet av sådant fall skall Amzungo Volontärresor ordna ett likvärdigt ersättningsarrangemang utan extra kostnad för resenären. Innebär en förändring i avtalet en försämring för resenären, är han/hon berättigad till prisavdrag, om det är rimligt. Om resenären väljer att inte använda det erbjudna ersättningsalternativet är Amzungo Volontärresor inte skyldiga att återbetala något. Vid fel i de avtalade tjänsterna har resenären rätt till prisavdrag, om inte felet beror på resenären.

 

Övrigt

Priserna på hemsidan är angivna i SEK och gäller tills vidare. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.

 

* Speciella ansökningshandlingar krävs för vårt djurprojekt i Brasilien:

Efter anmälan skickas ansökningsbanketter till er från Amzungo Volontärresor och det är ert ansvar att alla uppgifter är korrekta. Amzungo Volontärresor erbjuder sig att bistå med hjälp och finns tillgängliga då det behövs. Ansökningshandlingarna ska alla skrivas på engelska (eller portugisiska). Efter att ansökningsformulären är inskickade går vi på Amzungo Volontärresor igenom dem och allting ska godkännas. Amzungo Volontärresor förbehåller sig rätten att avboka en volontär om ansökningshandlingar inte blir godkända.

Amzungo Volontärresor kommer att avbryta samarbetet med deltagande volontärer som inte deltar i volontärprojektet enligt avtal. Orsaker för att avbryta samarbetet inkluderar, men är inte begränsade till:

 • Användning av illegala droger.
 • Att volontären inte följer gällande lagar i landet han/hon befinner sig i.
 • Uppge falsk information i ansökningshandlingarna.
 • Allvarliga beteende- och psykologiska problem som gör att volontärarbetet inte kan fullföljas.
 • Förvägra att acceptera utvalt boende utan lämpligt skäl.
 • Misslyckande att uppehålla lämpligt uppförande som volontär.
 • Opassande, aggressivt eller våldsamt beteende mot värdfamiljsmedlemmar, personer inom projektorganisationen, Amzungo Volontärresor eller människor inom samhället.

Begäran om hemskickande kommer från huvudansvarig person inom NGO:n/ projektorganisationen. Extra kostnader som kan uppkomma efter omförflyttning eller hemskickandet av en volontär ska betalas av volontären själv.

Volontären ska vara minst 18 år och ha utmärkt fysisk och psykisk hälsa.

Volontären ska dessutom vara motiverad att delta i projektet, vara respektfull, artig, ansvarstagande, flexibel, mogen, självständig och vara samarbetsvillig. Vid behov av stöd skall volontären kontakta den lokala kontaktpersonen.

Volontären måste kunna uppvisa försäkring som täcker akut sjuk- och tandläkarvård i Brasilien.

Volontären bör anlända senast en söndag och kunna börja på projektet på följande måndag.

 

* Speciella avbeställningsvillkor för projekt på Galapagos:

 • Vid avbeställning av resa till Galapagos då flyg ingårska resenären utöver ordinarie avbeställningsvillkor betala 3 000 kr för att täcka avbeställningsavgiften på flygbiljetten om den redan betalats på avbokningsdagen.

 

* Speciella avbeställningsvillkor för lejonprojektet i Zambia:

 • Vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresedagen betalar resenären 750 kr.
 • Vid avbeställning av resan senare än 60 dagar, men tidigare än 30 dagar före avresa betalar du 50 procent av resans pris plus eventuellt avbeställningsskydd.
 • Vid avbeställning senare än 30 dagar, men tidigare än 14 dagar före avresa ska resenären betala 80 procent av resans pris.
 • Vid avbeställning 14 dagar eller senare före avresa ska resenären betala 100 procent av resans pris.

 

Var också medveten om riskerna:

– Rivsår eller bett av ett lejon eller gepard kan vara allvarliga.

– Skador från elefanter kan vara allvarliga.

– Allvarliga allergier kan komma från bin och getingstick.

– Uttorkning till följd av sol och värme kan förekomma.

– Sjukdomar som finns i det område du kommer att arbeta i t.ex. Malaria och gula febern.

– Infektioner kan uppstå från skador från ansträngande arbete.

> Inga volontärer/andra personer har blivit bita/allvarligt skadade av några djur!

x

Integritetspolicy och cookies

Integritetspolicy

Innehåll

1. Amzungo AB är personuppgiftsansvarig
2. Vilka typer av information samlar vi in?
3. Information från andra källor
4. Hur använder vi informationen?
5. Samtycke till utskick, direktmarknadsföring och fortsatt kontakt
6. Hur länge sparas uppgifterna?
7. Vem kan ta del av uppgifterna?
8. Vi delar viss information inom ramen för samarbete med tredje part
9. Var förvaras uppgifterna?
10. Du har rätt att få veta vilka uppgifter vi har om dig
11. Kontaktuppgifter till Amzungo AB

Denna integritetspolicy innehåller information om hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi uppmanar dig att läsa igenom den noggrant innan du samtycker till att vi behandlar dina personuppgifter. Vi på Amzungo Volontärresor hanterar och skyddar din data inom ramen för GDPR.

1. Amzungo AB är personuppgiftsansvarig
Amzungo AB är mycket glada att du valt att kontakta oss och använda våra tjänster, i och med det är vi också personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

2. Uppgifter vi samlar in
När du registrerar dig via ett formulär eller besöker vår hemsida kan du bli ombedd att lämna ifrån dig information. Beroende på situation kan vi komma att be om följande personuppgifter:
• Namn
• E-postadress
• Telefonnummer
• Andra uppgifter såsom fritextfrågor eller formulärsvar
• Teknisk data: den URL genom vilket du får åtkomst till våra webbsidor, din IP-adress och användarbeteende, typ av webbläsare, språk och information om identifiering och operativsystem.

3. Information från andra källor
När du samtycker till att vi behandlar dina personuppgifter godkänner du även att vi kan komma registrera annan information om dig som du har lämnat till oss tidigare i andra sammanhang. Är du kund till oss kan vi komma att komplettera dina uppgifter med ytterligare kontaktinformation som du på annat sätt har registrerat.

4. Hur använder vi informationen?
Informationen som du ger ifrån dig används för följande ändamål:
• Sälj- och marknadsföringsaktiviteter i form av direktutskick eller telefonkontakt
• Kundvård och informationsinsatser kring våra produkter
• För att få statistik och underlag kring användarbeteenden för att förbättra vår hemsida och användarupplevelsen av den
• Så att vi kan ge dig en mer personlig upplevelse och leverera erbjudanden och annat innehåll som du kan vara intresserad av

Därför ber vi om dina kontaktuppgifter:
• Svara på förfrågningar
• Skicka efterfrågat material, eller på annat sätt uppfylla det vi åtagit oss i utbyte mot att du skickar in dina uppgifter
• Upprätta och bibehålla en säljdialog
• Skicka information som kan vara av intresse för dig
• Lägga till dig på utskickslistor för nyheter och annat innehåll du själv valt att ta del av

5. Samtycke till utskick, direktmarknadsföring och fortsatt kontakt
När du samtycker till att vi behandlar dina personuppgifter enligt de syften som är angina ovan samtycker du till att:

• Vi behandlar dina personuppgifter enligt denna integritetspolicy
• Vi kan skicka direktmarknadsföring till dig via e-post om våra produkter
• Vi får kontakta dig via e-post eller telefon

Prenumerera på den typ av utskick du själv har valt att tacka ja till. Du kan uppdatera dina prenumerationsinställningar och tacka nej till vidare utskick genom att följa den länk som du hittar längst ner i alla våra utskick, eller genom att kontakta oss direkt.

6. Så länge sparas uppgifterna
Vi behandlar bara personuppgifter så pass länge att vi kan uppfylla syftet för deras insamling, därefter raderar vi data.
Har du en aktiv dialog med oss sparas dina uppgifter i 24 månader från den senaste interaktionen; därefter gallrar vi den data vi har registrerat om dig. En aktiv dialog definieras som att du under de senaste 24 månaderna har interagerat med Amzungo eller representanter från Amzungo AB via telefon, genom att besvara e-post, ladda ner material på webbplatsen eller registrera dig via ett formulär.

Har du samtyckt till behandling av dina personuppgifter i samband med att du tackat ja till regelbundna mejlutskick fortsätter vi behandling av dina personuppgifter till det att du avslutar din prenumeration. Därefter lagrar vi dina personuppgifter i 24 månader innan vi gallrar data.

7. Vem kan ta del av uppgifterna?
Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för ett begränsat antal personer inom företaget alternativt den volontär som ska till samma plats som dig om du godkänt att vi får skicka ut detta.

8. Vi delar viss information inom ramen för samarbete med tredje part
Vi säljer inte dina personuppgifter till tredje part. Finns det en pågående sälj- eller kunddialog mellan dig, oss och någon av våra samarbetspartners kan vi komma att dela information om dig i form av:

• Namn
• E-postadress
• Telefonnummer

9. Förvaring av uppgifterna
Uppgifterna kan komma att förvaras åt Amzungo AB:s räkning i en eller flera av följande:

• Servrar
• CRM-system
• Bokföringssystem
• Kommunikationssystem (e-mejl)

10. Du har rätt att få veta vilka uppgifter vi har om dig
Från och med den 25:e maj 2018 börjar den nya dataskyddslagen att gälla. Du har då rätt att få information om vilka uppgifter vi har om dig i form av ett registerutdrag. Du kan även begära att vi rättar felaktiga uppgifter eller raderar information om dig. Du har också rätt att dra tillbaka ditt samtycke för att vi behandlar dina personuppgifter. Drar du tillbaka ditt samtycke kommer vi att ta bort de uppgifter vi har om dig. Observera att radering av dina personuppgifter hos oss kan påverka leveransen av information inom ramen för en kundrelation, samt eventuellt påverka pågående dialoger.

Vill du dra tillbaka ditt samtycke, eller begära registerutdrag, rättning eller radering skickar du en förfrågan till info@amzungo.com

11. Kontaktuppgifter till Amzungo AB
Amzungo AB är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Har du frågor om vår behandling eller önskar komma i kontakt med oss för att utöva dina rättigheter hittar du våra kontaktuppgifter nedan:

Amzungo AB
C/O Framtidens Företag
Viktoriagatan 19
411 25 Göteborg
Telefonnummer: 0700 945 700
Organisationsnummer: 556801-2511
E-postadress: info@amzungo.com

Cookie policy

Om cookies på vår webbplats.
På amzungo.se och amzungo.com använder vi oss av cookies för att kunna mäta antalet besökare. Vi använder oss av Googles egna analysverktyg, Google Analytics för att göra detta. Programmet sparar aldrig någon som helst personlig information om dig som besökare när du är på sidan. Skulle du vilja stänga av cookies kan du göra det i din webbläsare. Vill du läsa mer om cookies rekommenderar vi PTS webbplats.

VAD ÄR EN COOKIE?
(från pts.se)
En kaka (cookie) är en liten textfil som en webbplats begär att få spara på besökarens dator. Kakor används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner. Informationen i kakan är möjlig att använda för att följa en användares surfande på webbplatser som använder samma kaka.

Det finns två typer av kakor. Den ena typen sparar en fil under en längre tid på besökarens dator, kakan har då ett utgångsdatum. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan användaren senast besökte den aktuella webbplatsen. När utgångsdatumet passerats raderas kakan när användaren återkommer till den webbplats som skapade den.

Den andra typen av kakor kallas sessionskakor och saknar utgångsdatum. Under tiden en användare är inne och surfar på en sida, lagras den här kakan temporärt i användarens dators minne exempelvis för att hålla reda på vilket språk denne har valt. Sessionskakor lagras inte under en längre tid på användarens dator, utan försvinner när användaren stänger sin webbläsare.

x

Press

Publicerat av tidningar om oss

 

GP – Göteborgsposten, nov 2015

Läs GP-artikeln här!

 

Lerums Tidning, okt 2013

Läs artikeln här!

 

Studentmagasinet sju8nio, april 2012

Läs artikeln i sju8nio här! (s 16)

 

Publicerat av tidningar om våra volontärer

 

LT – Länstidningen Södertälje, jan 2015

En artikel om våra volontärer Elle-Kari & Jon, 67 år, som åkte på sin drömresa till Tanzania.

Läs artikeln här!

 

Lerums Tidning, april 2014

Christina gjorde en oförglömlig resa till vårt kvinnoprojekt i Kenya.

Läs del 1 här och del 2 här.

 

Alingsås Tidning, mars 2011

Elin & Viktoria reste till Thailand för att skriva sitt projektarbete under gymnasiet.

Läs om deras volontärresa här!