Volontärarbete med djur i Brasilien | Amzungo Volontärresor

Volontärarbete i Brasilien

Jaguarer & utrotningshotade djur

Översikt

Snabböversikt
Volontärarbete Djurcenter för utrotningshotade djur
Passar för Djurintresserade i alla åldrar, från 18 år.
Reslängd 1 vecka eller längre
Boende Fint volontärhus på området
Antal volontärer 1-6
Startdatum Varje måndag året runt
Plats Curitiba
Kuriosa Curitiba ligger en dryg timma från havet och är känt för sina många parker och gröna och ekologiska utveckling.
Prisexempel 1 vecka: 7 490 kr 3 veckor: 12 990 kr. Se fler priser här!

 

Curitiba

Liknande projekt

  • Djurräddningscenter – Amazonas Ecuador - Hjälp vilda djur som har blivit räddade från illegal handel, misskötsel, övergrepp eller sjukdomar så att de förhoppningsvis kan återvända till sin naturliga miljö.

 

Projekt

Cirka 30 kilometer/40 minuter från centrala Curitiba i Brasilien ligger vårt djurprojekt som är ett uppfödningscenter för utrotningshotade djur där du både kan ta hand om djur och arbeta med att bevara naturen. Projektet skapades 2003 när en ensam och olycklig jaguar hittades på en privat gård i området och det fanns vänliga djurvänner som tog hand om henne. Sedan den dagen har centret växt fram genom en passion för att ge djur ordentlig vård och skydd till att idag ta hand om över 220 olika arter, varav många är utrotningshotade (se exempel på djur längst ner på sidan). Väljer du att åka till Curitiba kan du förvänta dig en unik upplevelse, möjligheten att delta i hållbarhetsfrågor i Brasilien och chansen att få besöka en plats turister inte besöker.

Vår partnerorganisation i Curitiba är idag en ideell förening med naturvårdande ändamål. Den arbetar på olika sätt för att skydda djur och natur och ge framtida generationer bästa möjliga livskvalitet genom bevarandet av biologisk mångfald, rationell användning av naturresurser och bevarandet av utrotningshotade arter.

Uppfödningscentret jobbar med att säkra framtiden för olika djurarter såväl olika däggdjur som fåglar och reptiler.
Uppfödningscentret ligger inom en speciellt avgränsad och iordninggjord zon på ett område som täcker över 320 tunnland. Det har skapats lämpliga faciliteter för att på ett riktigt sätt kunna arbeta med uppfödning av olika brasilianska djurarter. Området innehåller också 62 hektar med urskog, där vetenskaplig forskning ofta utvecklas med stöd från framstående brasilianska universitet.

Uppfödningscentret är registrerat i IBAMA (det brasilianska institutet för miljö och förnybara naturresurser) och är officiellt erkänt inom denna institution. Centrets existens motiveras av behovet att upphöja arbetet med bevarandet av brasiliansk fauna och djurliv så att detta uppmärksammas i större utsträckning. Internationella volontärer är till stor hjälp för att fortsätta arbetet att skydda brasilianska hotade arter både genom donationerna från deras avgift samt det värdefulla arbete de utför.

 

Syfte med projektet

Syftet med uppfödningscentret är att bevara utrotningshotade växtpopulationer och vilda djur för framtiden och säkra arternas överlevnad. Man arbetar med utveckling och förbättring av olika avelstekniker för djur i fångenskap och även med att samla in och sammanställa användbar information för andra uppfödare, samt för att stödja vetenskapliga forskare. Centret har hjälp av en specialiserad grupp människor och yrkesverksamma inom olika institutioner. De spenderar tid på centret i olika perioder för att bidra till utarbetandet av nya projekt och hjälpa till i den allmänna vården av djuren.

 

Dina arbetsuppgifter

Volontärer kommer att vara med och ta hand om djuren och komma nära vilda djur och vara med och bevara naturen. Det finns ett område för återplantering av hotade växtarter, för att säkra framtiden av vår planet och det uppskattas om man vill hjälpa till även med detta.

Vanliga uppgifter som en volontär har:

  • Förbereda mat för djuren (skära frukter, kött m.m.)
  • Mata djuren
  • Behandla och ta hand om olika arter
  • Rengöra djurens inhägnader
  • Hjälpa biologen (när han/hon är på plats)
  • Plantera träd
  • Ogräsbekämpning
  • Underhåll av vandringsleder på området

 

En dag på projektet

En dag på centret kan variera, men i allmänhet kan man räkna med att arbeta på projektet från 07:00 till 17:00 med en två timmars paus för lunch. Schemat kommer att bero en del på klimatet, men de flesta dagarna kommer att se ut ungefär så här:

• Uppstigning och förberedande av frukost.
• Få information från din projektkoordinator vad du ska göra under dagen.
• Lär sig allt man behöver för att utföra dagens sysslor
• Börja utföra dagens aktiviteter
• Lunch
• Tillbaka till projektet och utförande av sysslor
• Avsluta dagens sysslor och återvända till boendet.
• Middag och vila inför nästa dag

Vill du veta mer?

Vi kontaktar dig gärna! Fyll bara i formuläret nedan:

Besöker du djurcentret får du en unik upplevelse och du kommer leva mitt bland djuren och i naturen. Vissa djur lever i fina inhägnader och andra rör sig fritt på det stora området.

 

Boende

Centret har en egen fin stuga för volontärer där det finns två sovrum. Man bor max 3 personer i varje rum, så totalt 6 personer i stugan. Det finns ett badrum till varje rum och ett Amerikanskt kök. Boendet är relativt nytt (2010) och fräscht och ligger med utsikt över några av djurens inhägnader. Det finns en härlig balkong och även ett vardagsrum med soffor och matbord där man kan umgås under kvällarna. På kvällarna kan du kolla på TV och det finns tillhörande DVD och en mängd filmer. Stugan har också en dator med internetuppkoppling men Internet är mycket långsamt.

Mat

Alla måltider ingår under projekttiden; frukost, lunch och middag. Mat inhandlas av vår samarbetspartner och körs till stugan, men volontärerna får själva tillsammans tillaga den.

 

 

Fritid

Om du besöker djurcentret så kommer du att få en unik upplevelse och du kommer leva mitt bland djuren och i naturen. Förvänta dig dock inte ett livligt nattliv eller en plats att festa. Alkoholhaltiga drycker är strikt förbjudna då man som sagt bor mitt bland djuren. Det finns inte heller många alternativ för fritidsaktiviteter på centret utan det är bra om man har med sig egna böcker, spel eller filmer för att sysselsätta sig med på kvällarna.

Projektet är beläget 30 km från Curitiba i ett avlägset område. Det finns en liten stad som ligger 3 km från projektet med flera faciliteter, såsom post, bank, apotek, marknad, sjukhus, bland annat. Volontärer kan komma hit genom att promenera eller med cykel. På helgerna kan man passa på att göra utflykter på eget initiativ om man vill se någon annan del av landet eller närområdet. Det är en dryg timma med bil/buss till havet från Curitiba.

Vi älskar Brasilien och varför inte passa på att uppleva lite mer av landet efter din volontärtid, som exempelvis Rio de Janeiro, Amazonas eller världens största vattenfall – Foz do Iguaçu (bilden).

 Foz do Iguaçu

 

Priser

Tid Pris
1 vecka 7 990 kr
2 veckor 12 990 kr
3 veckor 17 990 kr
4 veckor 22 790 kr
5 veckor 27 990 kr
6 veckor 32 690 kr

Vad ingår i priset?

• Förberedande reseinformation
• Hjälp med praktiska förberedelser (via personligt möte eller mail & telefon)
• Volontärplats & donation
• Transfer till och från flygplatsen
• Introduktion av en lokal kontaktperson
• Boende i fin volontärstuga
• Mat: 3 måltider alla dagar
• Support dygnet runt (i Sverige & på plats)
• Rabatt hos våra partners (vaccin, reseprylar)
• Ett certifikat till ditt CV

 Vad tillkommer?

• Flyg: T&R kostar från ca 5 500 kr om du bokar i god tid
Vaccinationer
Reseförsäkring
• Fickpengar

Kombinera projekt i Brasilien*

4 veckor: 2 veckor med barn i Rio & 2 veckor med djur – 15 490 kr
6 veckor: 3 veckor med barn i Rio & 3 veckor med djur – 19 990 kr
8 veckor: 6 veckor med barn i Rio & 2 veckor med djur – 19 990 kr

* Transport mellan orterna tillkommer och tänk på att det kan ingå olika saker på de olika platserna.

 

> Vill du veta mer så ring och prata med Lisa på Amzungo som varit här 2 gånger och gjort volontärarbete. Du når oss på 0700 – 945 700 på vardagar.

 

Datum

Man börjar sin projektvecka en måndag så ankomst till Curitiba ska alltid vara en söndag. Det ingår boende en natt innan man startar sin projektvecka, samt en dag efter man avslutat sin volontärtid. Vill man anlända någon dag tidigare på grund av bättre flygpriser så hjälper vi till så det inte är något problem, men då kan det tillkomma en kostnad för extra nätters boende.

> Läs gärna vår resmålsguide där du också kan se vilka helgdagar som infaller under din volontärtid. Du kan fortfarande arbeta dessa dagar då centret alltid är öppet, men det är inte säkert att en koordinator finns på plats. Du kan välja att vara ledig och göra utflykter under helger och helgdagar om så önskas.

 

Klimat

Det är sommar i Brasilien mellan december till februari och under denna period är det inte ovanligt med temperaturer på 30-40 grader. Vintern i Brasilien är från juni till augusti, men vintertemperaturen är vanligtvis inte så låg som vi är vana vid. I t ex Rio Grande de Sul, Parana och Sao Paulo ligger medeltemperaturen på vintern mellan 13 och -18 grader. För mer information läs vår resmålsguide.

 

Praktiskt

 

Flyg

I våra volontärresor ingår inte flygbiljetter utan vi brukar ge tips och råd runt detta, men våra volontärer bokar alltid själva sina biljetter. Vi har märkt att en del volontärer inte lyckats få tag i sina flygbolag vid tillfällen då det blivit förseningar, flygändringar eller bagagestrul. Vi har därför ett samarbete med en resebyrå för att kunna erbjuda våra volontärer ett bättre alternativ.

Genom vår samarbetspartner som funnits i branschen sedan 1979 kan vi känna oss trygga med att ni får den hjälp ni behöver runt er flygresa. De säljer prisvärda specialbiljetter till utvecklingsländer då man reser i biståndssyfte. De kan ordna flygbiljetter som är ombokningsbara och återbetalningsbara vilket vi rekommenderar samt riktigt bra villkor såsom högre bagagevikt. Mer information får du efter bokning.

Flygplatsen du ska flyga till: Curitiba (CWB)

Bagagevikt? Om du vill vara säker på hur mycket din väska får väga kan du beräkna vikten här! Har du andra frågor om exempelvis övervikt behöver du ta kontakt med ditt flygbolag då alla har olika regler och priser.

 

Försäkring

Med Amzungos samarbetspartner, Gouda Reseförsäkring, får du ett fullgott reseskydd under tiden du arbetar som volontär genom reseförsäkringen Leva Utomlands. Då din hemförsäkring i regel inte täcker volontärarbete bör du teckna en kompletterande försäkring! Bokar du försäkringen genom oss hjälper vi dig så mycket vi kan om oturen skulle vara framme. Läs mer om Leva Utomlands här.

 

Utdrag ur polisens belastningsregister

För att få åka på en volontärresa behöver du skicka efter utdrag ur belastningsregistret och skicka in till oss. Detta gör du efter bokad resa och det tar ca 2 veckor att få. Du får mer info och en blankett av oss efter bokning.

 

Stipendier

Genom att söka ett stipendium kan du få stora delar av din resa betald. Du kan söka flera stipendier för samma sak. Du kan även försöka söka sponsring från olika företag eller personer runt omkring dig. Få tips över vilka stipendium du kan söka genom att läsa mer här!

 

Vaccinationer

Inför din resa behöver du kolla upp vilka vaccinationer som krävs för att skydda dig mot sjukdomar förekommande i landet du ska till. Via länken nedan kan du se vilka vaccinationer som rekommenderas till landet du ska åka till. Du bör dock alltid rådgöra med en läkare eller vaccinationscentral i god tid innan avresa eftersom vaccinationer är individuella och beror bland annat på vilka delar i landet du ska besöka samt hur länge.

> Se vilka vaccinationer som rekommenderas, land för land!

 

Visum

Visum och ambassader

När du reser till Brasilien behöver du inte ansöka om visum innan avresa. Du får automatiskt ett 90-dagars turistvisum vid ankomst till landet. Detta går sedan att förlänga på plats ifall du stannar längre.

 

Brasilianska ambassaden i Stockholm:

Odengatan 3
114 24 Stockholm
Besöks- och telefontid: 09:00 – 17:00
Telefon 08-545 163 00 E-post stockholm@brazilianembassy.se

 På detta enorma område för utrotningshotade djur får du träffa på allt ifrån vackra fåglar och sköldpaddor till tapirer, olika sorters apor och större kattdjur som jaguarer och pumor.

Boka resa

Genom att fylla i formuläret nedan gör du en preliminär bokning. När vi mottagit din bokning får du inom några dagar en faktura på en anmälningsavgift (10 % av det totala beloppet). När din anmälningsavgift är betald har du officiellt bokat din resa och du kan börja förbereda dig för ditt stora äventyr! 1 månad innan du åker betalar du in resterande belopp för resan.

Fält markerade med * är obligatoriska och måste fyllas i.


(har du inte passnummer tillgängligt nu går det bra att komplettera med dessa senare)

Jag vill åka ungefär den

Vill du ha avbeställningsskydd?*
JaNej

Avbeställningsskyddet kostar 380 kr, läs mer om vad det innebär här!

Har du en fulltäckande reseförsäkring som gäller för hela vistelsen?
(Försäkring är obligatoriskt, läs mer och teckna direkt här!)
JaNejÅterkommer

Vill du ha en volontär-t-shirt (kostar 59 kr)?
JaNej

Vilken storlek önskar du på din volontär-t-shirt?
DamHerr
SMLXLXXL

Går det bra att vi ger ut dina kontaktuppgifter till andra volontärer som bokat eller funderar på att boka samma resmål?
Ja, på mail & telefonJa, endast mailJa, endast telefonNej tack

Är du student?
JaNej


(Ex. specialkost, boendepreferenser, vill du kombinera olika projekt, vill du resa runt efter volontärarbetet, reser du med en vän?)

Jag har läst och accepterar resevillkoren *

Skicka gärna med en bild på dig själv:

Vill du veta mer innan du bokar?

Vi kontaktar dig gärna! Fyll bara i formuläret nedan: