Skip to main content

Bali - Introduktionsvecka

Introduktionsveckan är ett första steg till en storslagen upplevelse i ett nytt land! Detta är en fullspäckad, spännande och rolig vecka med syftet att lära känna Bali och Indonesien genom att uppleva dess kultur. Tid kommer att ges till möte med lokalbefolkningen, smak av den lokala matkulturen samt att du får lära känna de lokala traditionerna.

Introduktionsveckan utspelas i Ubud, en stad som bjuder på några av de vackraste platserna på hela Bali. Ubud är också en perfekt utgångspunkt för utflykter till resten av ön, exempelvis till bergen i norr eller stränderna längs kusten.

Du kan inte enbart boka en introduktionsvecka utan den görs i kombination med volontärarbete och kostar inget extra, utan samma som en volontärvecka. Du ser priser under respektive projekt. När du bokar ett av våra projekt på Bali blir den första veckan automatiskt en introduktionsvecka. Bokar du exempelvis 3 veckor med sköldpaddor blir det en veckas introduktion och 2 veckor med sköldpaddorna. 

Nedan följer en ungefärlig beskrivning av vad som kommer att hända under veckan.

Måndag
Veckan startar med en introduktion av den indonesiska kulturen och en rundvandring i Ubud och den populära ”apgatan”. Dagen avslutas därefter med ett traditionell balinesiskt dansuppträdande.

Tisdag
Efter frukost hålls det en språklektion i det balinesiska språket. Under eftermiddagen fortsätter gårdagens rundvandring och ni kommer att göra ett besök på bland annat en risterrass.

Onsdag
Onsdagen börjar med en språklektion för att på eftermiddagen övergå i en målarklass och på kvällen är det middag för nya och gamla volontärer.

Torsdag
På morgonen är det dags för en matlagningsklass och under dagen kommer det hållas en pass om balinesiska traditioner.

Fredag
Dagen börjar med tempelbesök och mitt på dagen kommer ni göra ett besök på en lokal skola.

> Detta schema kan variera och / eller ändras beroende på väderförhållanden, lokala förhållanden och oförutsedda omständigheter.

BOENDE

Som volontär kommer du bo i ett volontärhus tillsammans med andra volontärer från hela världen som arbetar på organisationens volontärprojekt i Ubud. Boendet varierar beroende på vilket projekt du väljer, men oavsett i vilket hus du bor i kommer du få dela rum med 3-7 andra personer. Organisationen på plats är noga med att volontärer tar ansvar för miljön och använder alla resurser med omtanke, framförallt vatten, papper och elektricitet. I husen förväntas alla boende städa upp efter sig själva för att skapa en bra och fräsch miljö för alla att leva i. Du delar badrum med andra volontärer och det finns en vanlig spoltoalett och varmvatten i duschen. Wifi finns också tillgängligt i alla volontärhus.

> Det går att ordna privat rum till en extra kostnad på ca 105 Euro/vecka

 

MAT

Det ingår 3 måltider om dagen måndag-fredag. Under helgerna ingår endast 2 måltider/dag, frukost och middag. En vanlig frukost består oftast av pannkakor, bröd och frukt. Lunch och middagar består oftast av typisk indonesisk mat där ris, grönsaker och någon typ av kött ingår. Vegetarisk kost går att få. Måltiderna serveras som buffé och äts vid satta tider i volontärhusets öppna matsal. Efter måltiderna diskar man upp efter sig själv. Vatten, te och kaffe finns tillgängligt under hela dagen.
 
> I Ubud finns även ett stort utbud av caféer och restauranger till låga priser.

Sök resa

Karta

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet