Skip to main content

Budget

Hur mycket pengar behöver du för att kunna göra allt du vill under resan?
En av de svåraste sakerna inför en resa är helt klart att räkna på en realistisk budget. Vi vill därför hjälpa dig så gott vi kan och tipsa om vad man ska tänka på.
Att åka utomlands kostar pengar. Även som volontär bekostar du din resa själv i form av flyg, boende, mat m.m. eftersom vi arbetar med små lokala projekt som inte har möjlighet att stå för volontärens uppehälle. Hade dessa pengar funnits hade de istället kunnat anställa mer lokal personal eller gjort förbättringar för barn och djur på projekten.

Under våra samtliga projektbeskrivningar hittar du priser som vanligen inkluderar;

 • Förberedande reseinformation
 • En volontärplats (en donation till projektet)
 • Boende hela vistelsen
 • Mat
 • Upphämtning på flygplatsen
 • En lokal kontaktperson som du har stöd av under hela resan dygnet runt
 • Support från Sverige dygnet runt om det skulle behövas

Det som tillkommer är det som är svårast att räkna på och beror på vart du ska åka och vad du mer vill göra i landet du ska besöka. Det som alltid tillkommer är;

 • Flyg
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Reseförsäkring
 • Inköp inför resan
 • Fickpengar

För att försöka minska våra  volontärers kostnader lite har vi tillsammans med våra samarbetspartners fått lite rabatt på bland annat vaccination och reseprylar. Läs mer här!

Flyg
Här är tumregeln att det är billigare ju tidigare du bokar. Det kan dock också bero på när du vill åka. Det är alltid dyrare runt jul och nyår samt under det aktuella landets högsäsong. Få en ungefärlig uppskattning om vad flyget kommer kosta genom att göra en sökning på exempelvis Momondo.

Visum
Visum krävs för inresa i de flesta länder vi skickar volontärer till. Processen för hur det går till och vad det kostar skiljer sig mycket, det kan vara alltifrån gratis upp till ett visst antal dagar till att det kostar en slant, fråga oss eller läs mer om visum under respektive projektbeskrivning.

Vaccinationer
Vaccinationer behöver inte kosta mycket om du tidigare rest utanför Europa och tagit några sprutor. Har du inte tagit resevaccin innan får du vara beredd att lägga en slant på detta. För ca 2 000 kr brukar man få ett bra grundskydd som sen håller i många år.

> Läs mer om vilka vaccinationer du behöver till respektive land här!

> Reser du med oss får du del av våra rabatter på vaccin av våra partners.

Reseförsäkring
Ett bra reseskydd under resan är obligatoriskt och genom vår samarbetspartner, Gouda Reseförsäkring, får du ett fullgott reseskydd under tiden du arbetar som volontär genom försäkringen Leva Utomlands. Du kan alltid höra med din nuvarande hemförsäkring vad som gäller (under de första 45 dagarna) men i regel täcker inte hemreseförsäkringen volontärarbete och då bör du teckna denna kompletterande försäkring.

Pris: 745 kr de första 30 dagarna och därefter 25 kr/dag. Väljer du bort egendomsskydd blir det 25% billigare. Räkna ut exakt pris här!

Inköp inför resan
Behöver du köpa en ryggsäck, luftiga täckande kläder eller kanske nya bekväma skor? Fundera över vad du redan har och vad du behöver komplettera med till packningen. Ett kit från apoteket bör du även ha med dig. Räkna med minst 500 kr för att köpa solkräm, värktabletter, plåster, vätskeersättning, magtabletter, sårrengöring m.m.

> Reser du med oss får du del av våra rabatter på reseprylar och utrustning av våra partners.

Fickpengar under resan
Fickpengar är det som är svårast att beräkna och det beror väldigt mycket på land och ort du kommer befinna dig på. Vi har försökt uppskatta vad som går åt per vecka i respektive land och denna info hittar du under respektive projekt under delen Priser.

Sök resa

 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet