Skip to main content

Goa - Kulturvecka

Starta din tid i Indien med en kulturvecka. Under denna veckan kommer du att lära dig mer om Indiens kultur genom att prova på yoga, språklektioner, matlagning och mycket annat. Genom att uppleva kulturveckan får man bättre kunskap om kulturen och området man ska verka i. Du kommer att få praktisk information om var saker ligger och fungerar som är viktig för att du ska få ut så mycket som möjligt av din tid i Goa.  Från 17 år. Passar både unga & äldre samt familjer med barn (halva priset för barn under 13 år)

Plats Saligao i norra Goa
Startdatum Varje måndag året om
Antal volontärer       Vanligen 5-10 från olika länder
Boende Volontärhus
Förkunskaper

Grundkunskaper i Engelska

 

Introduktionsveckan kan göras separat, men den kan även göras i kombination med volontärarbete och kostar då inget extra, utan samma som en volontärvecka. Bokar du tillexempel 3 veckor med barn i slummen blir första veckan en introduktionsvecka och de andra två veckorna volontärarbete. Se priser och boka under respektive projekt i Goa.

Veckoprogrammet nedan är skrivit för att du ska få en idé om vad du kommer att få göra och uppleva under din introduktionsvecka. Dagordningen kan komma att ändras men du kommer att få vara med om alla aktiviteter, oavsett om ordningen på dem ändras.

Måndag
Dagen börjar med frukost och sedan blir det en genomgång av programmet som innehåller information om kulturkrockar och vad man får och inte får göra i Indien. Man får även en introduktion om den indiska kulturen och dess religion. Innan lunch blir det en genomgång om säkerhet och transport och så bjuds det på te. På eftermiddagen blir det ett besök till en lokal by samt Mapusa och dess berömda lokala marknad. Middag erbjuds på kvällen.

Tisdag
Morgonen börjar med yoga och efter frukost blir det diskussioner och genomgång om olika volontärprojekt. Innan lunch får man en Ayurveda-konsultation och behandling, en slags massage baserad på en flertusenårig indisk läkekonst. Under eftermiddagen blir det ett besök till gamla Goa och middag på kvällen.

Onsdag
Dagen börjar med yoga. Efter frukost blir det språklektioner och sedan ett besök på ett historiskt fort. Under eftermiddagen blir det en tur till Anjuna-marknaden. Middagen äger rum i volontärhuset.

Torsdag
Efter frukost är det dags för språklektion. Efter lektionen blir det ett besök i Panjim, huvudstaden i Goa där volontärerna äter lunch tillsammans. Eftermiddagen bjuder på Bollywood-film och matlagningslektioner.

Fredag
Efter frukost blir det besök på ett vackert kryddplantage och ett vattenfall vilket brukar vara väldigt uppskattat. Lunch kommer att erbjudas vid kryddplantagen. Eftermiddagen bjuder på matlagningslektioner samt middag och utvärdering av veckan.

> Detta schema kan variera och / eller ändras beroende på väderförhållanden, lokala förhållanden och oförutsedda omständigheter.

BOENDE

Du kommer att bo i den gröna och mysiga byn Saligao i norra Goa tillsammans med andra volontärer i ett volontärhus med 3-4 personer i varje rum. Sammanlagt kan det bo upp till 16 volontärer i huset. I huset finns det tillgång till ett sällskapsrum med soffor, flera toaletter och duschar. Det finns även tillgång till TV, DVD-spelare, wifi, dator m.m. Från boendet tar det ca 30 min med bil till havet och stranden.

MAT

Mat ingår 3 ggr/dag måndag till fredag. På helgerna ingår brunch och middag. Vanligtvis serveras vegetarisk mat bestående av ris och grönsaker, cirka 2 dagar/veckan serveras det även kyckling.

FRITID

Under kvällar och helger är du ledig och har tid att göra utflykter och upptäcka området omkring dig. Goa är en av de mest älskade platserna i Indien och har länge varit ett paradis för resenärerna. Här finns en exotisk mix av breda sandstränder, svajande kokospalmer, hinduistiska tempel, heliga kor, sariklädda människor och färgglada festivaler.

Exempel på sevärdheter i närheten:

Palolem: Härlig och trevlig strand i södra Goa.
Old Goa: En stor och ståtlig historisk stad med vindlande gränder, torg, fina kyrkor och hus. Staden är idag klassad som ett världsarv.
Panaji: Goas huvudstad, vackert belägen med grönskande kullar i bakgrunden, bjuder på avslappnat stadsliv.
Dudhsagar Falls: Med sina 600 meter på höjden är Dudhsagar Indiens näst största vattenfall.
Loppmarknaden i Anjuna: En stor marknad som hålls varje onsdag vid Anjunas strand och samlar människor från hela Goa. Bra plats att handla det mesta i souvenirväg.

DATUM

Startdatum är varje måndag. För att få kostnadsfri upphämtning på flygplatsen ska du anlända på söndagen innan.

 

Sök resa

Karta

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet