Skip to main content

Indonesien - Förskola på Bali

Besök vackra Bali och volontärarbeta med barn. Här får du hjälpa personalen på en lokal förskola och genom att lära ut på ett roligt & kreativt sätt kan du bidra med att få barnen engagerade i att lära sig engelska i tidig ålder. Indonesien och Bali lockar människor över hela världen för dess vackra natur, paradisiska stränder, surfing, dykning och shopping. Här hjälper du till med samhällets uppbyggnad och utveckling genom att engagera dig i något av våra samhällsprojekt. Organisationen på plats driver volontärprojekt på flera platser i världen och brinner för att ge människor, djur och natur bättre förutsättningar. Projekten här har funnits i cirka 5 år och är belägna i hjärtat av Bali, Ubud. Det här projektet är för dig över 18 år och majoriteten är mellan 18-30 år.
 
 
Plats Ubud
Startdatum Varje måndag året om förutom under sommarlovet juni-augusti
Antal volontärer       Alltid 10 volontärer eller mer
Boende Volontärhus 
Förkunskaper Grundkunskaper Engelska

Volontärarbete

Organisationen arbetar med över 15 förskolor i Ubud och byarna runt omkring. Dessutom driver organisationen en egen förskola för 4-5 åringar, som barnen kan delta i kostnadsfritt på eftermiddagar. Du kommer framförallt fungera som en uppskattad resurs och assistera de lokala förskolelärarna. Även om barnen mest vill leka, blir din viktiga roll att kommunicera med barnen och lära ut enkel grundläggande engelska som kommer vara till stor hjälp för barnens fortsatta skolgång.
 

Syfte med volontärprojektet

Tanken med projektet är att få barnen att bli lyriska över att gå till skolan och vilja lära sig mer så att de fortsätter att aktivt närvara i skolan i framtiden. Därför är det stort fokus på att integrera enklare utbildning och grundläggande engelska på ett roligt & kreativt sätt.
 
 

En dag som volontär

Dagarna startar med en tidig frukost i volontärhuset, för att sedan åka gemensamt med de andra volontärerna och en koordinator till förskolan. På förskolan kommer du främst att arbeta med att assistera förskollärarna samt att lära ut grundläggande engelska fraser för små barn, pyssla, spela spel, lekar etc. Efter lunch finns det tid för att börja planera aktiviteterna inför nästa dag. Om man önskar kan man även delta i undervisningen på organisationens egna förskola som är öppen på eftermiddagen.
 
Som volontär i förskolan jobbar du måndag till fredag och vanligtvis jobbar du på förskolan på morgontimmarna och förbereder inför nästa dag efter lunchen. Kvällar och helger är lediga och det finns tid för att utforska omgivningarna. Många volontärer går ihop med de andra volontärer  i huset och gör gemensamma resor/aktiviteter.
 
Schema:
Måndag-fredag
07:00 Frukost
08:00 - 10:00 Aktiviteter i förskolan
12:00 - 14:00 Lunch
14:00 - 17:00 Förberedning av aktiviteter inför nästa dag / eller hjälpa till med undervisning på organisationens förskola på eftermiddagen.
> Observera att schemat kan komma att ändras och skilja sig åt från dag till dag.
 

Kulturvecka

Obs! Du har väl inte missat att du kan börja din volontärtid på Bali med en kulturvecka. Detta är en fullspäckad, spännande och rolig vecka med syftet att lära känna Bali och Indonesien genom att uppleva dess kultur. Genom att uppleva kulturveckan får man även bättre kunskap om kulturen och området man ska verka i. Tid kommer att ges till möte med lokalbefolkningen, smak av den lokala matkulturen samt att du får lära känna de lokala traditionerna. Kulturveckan kostar inget extra utan det är samma som en volontärvecka. Du kan läsa mer om kulturveckan här!
 
 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, förutom grundläggande kunskaper i Engelska.

Övrigt 

För att få åka på ett av våra volontärprojekt krävs ett utdrag ur belastningsregistret, mer information får du vid bokning.

Det finns även möjlighet att kombinera de olika projekten på Bali. Kanske avsluta med en veckas meditation och yoga? Läs mer om yoga och boka här!

Det går också att volontärarbeta på Lombok med detta projekt, läs mer om Lombok och projektet här! Även i orten Lovina som ligger på norra Bali, kontakta oss på info@amzungo.com om intresse för Lovina finns.

Sök resa

Datum

Startdatum är varje måndag. Observera att förskoleprojektet stängs under loven (juni, juli, augusti och december). För att få kostnadsfri upphämtning på flygplatsen ska du anlända på söndagen innan.
> Läs gärna vår resmålsguide där du också kan se vilka helgdagar som infaller under din volontärtid och då det alltså inte är vanliga jobbdagar.

Boende & Mat

Boende & Mat
Som volontär kommer du bo i ett volontärhus tillsammans med volontärer från hela världen som arbetar på organisationens volontärprojekt i Ubud. Boendet varierar beroende på vilket projekt du väljer, men oavsett i vilket hus du bor kommer du få dela rum med 3-7 andra personer. Organisationen på plats är noga med att volontärer tar ansvar för miljön och använder alla resurser med omtanke, framförallt vatten, papper och elektricitet. I husen förväntas alla boende städa upp efter sig själva för att skapa en bra och fräsch miljö för alla att leva i. Du delar badrum med andra volontärer och det finns en vanlig spoltoalett och varmvatten i duschen. Wifi finns också tillgängligt i alla volontärhus.
 
 
> Det går att ordna privat rum (delat badrum) till en extra kostnad på ca 105 Euro per person och vecka, i mån av plats.
 
Boendet ligger cirka 10-30 minuter från projekten och transport fram och tillbaka ingår i priset.

Mat

Det ingår 3 måltider om dagen måndag-fredag. Under helgerna ingår endast 2 måltider/dag, frukost och middag. En vanlig frukost består oftast av pannkakor, bröd och frukt. Lunch och middagar består oftast av typisk indonesisk mat där ris, grönsaker och någon typ av kött ingår. Vegetarisk kost går att få. Måltiderna serveras som buffé och äts vid satta tider i volontärhusets öppna matsal. Efter måltiderna diskar man upp efter sig själv. Vatten, te och kaffe finns tillgängligt under hela dagen.


> I Ubud finns även ett stort utbud av caféer och restauranger till låga priser.

 

Fritid

Fritid
Ubud är vackert beläget mellan vackra risodlingar, palmer och exotiska tempel. Hit lockas både konstnärer och vanliga turister som har tröttnat på öns stränder och vill se och uppleva det som lokalbefolkningen kallar för det riktiga Bali. Ubud har ett rikt och brett utbud där du kan hitta det mesta. Det finns massvis med affärer och shoppingmöjligheter. När du handlat färdigt kan du vandra upp mot de fantastiskt grönskande risterasserna som ligger bara ett stenkast från ditt boende. Här hittar du lugnet och det kan vara en behaglig kontrast mot stadskärnan. Ubud är även ett av Asiens största yogatillhåll och många besöker staden för rekreation.
Om du vill ha en utmaning så kan du bestiga någon av öns vulkanerna, som ligger cirka två timmars bilfärd från Ubud.
Bali har en rad fantastiska stränder som pryder dess kuststräcka. Även de små men berusande vackra och bilfria Gili-öarna är ett populärt utflyktsmål när man bara vill ha det lugnt och skönt. Dessa paradisöar ligger endast en och en halv timmes båtfärd från Bali.

Tips från våra volontärer

Bali är den ö i Indonesien dit flest turister söker sig. Det är en grönskande ö med mäktigt vackra risterasser som pryder landskapet. Stränderna är kända för sin kritvita sand, fantastiska korallrev och vågor som lockar surfare över hela världen. På Bali kan du uppleva allt.  Nedan har vi listat lite personliga tips från våra senaste volontärer:

 • Det beror helt på vad man vill göra. Under introduktionsveckan i Ubud var man på många typiska platser; besökte risterass, apskogen, tempel etc. Så det tyckte jag man fick tillräckligt av därifrån. Jag älskade att bara gå runt i centrum och kolla på marknaden, i affärer, köpa gelato-glass och ta de lugnt. Vi var en del på The Mansion med vilket är en pool dit man gå över dagen/några timmar. Kostar ca 35kr så får man inträde och det är väldigt fint där. Vi åkte mest iväg på helgerna eftersom vi ville se så många platser som möjligt, så om man vill iväg så rekommenderar jag Seminyak/Kuta som ligger ca 1,5h därifrån beroende på statistiken. Annars i Ubud tyckte jag som sagt bäst om att ta de lugnt, gå på mysiga caféer och restauranger. Finns många bra och billiga span med! Vi besökte inga, men det ångrar jag och tipsar andra att göra.
 • Snorkla med mantra rockor helt klart!! Vi gjorde detta från Nusa Penida, vi åkte på en båt snorkling tur, bland annat till Mantra Point. Besöka Seminyak, älskar känslan man får av att bara vara där, mycket veganska cafer, hälsoställen, gelato glass, fina resturanger. Man får lite Hollywood känsla över det hela. Besöka några olika ställen på Nusa Penida, vi var på en så OTROLIGT vacker utsiktsställe där!!
 • Åk till git git waterfalls, skulle definitivt tipsa om att åka till Gili Island, trewangan det var en riktigt häftig upplevelse
 • Vulkanklättring, snorkla och verkligen suga in sig kulturen som inte är det turistiga och lära känna och verkligen se som sagt deras kultur!
 • Gjorde något som hette Bali Swing, som helt enkelt var en gunga som man skulle spännas fast i och åka ut i ett djungellandskap- väldigt häftigt! Skulle rekommendera att man utnyttjar helgerna till att göra sånt man inte kan göra vart som helst, och Bali har nått för alla.
 • Besöka de olika öarna utanför Bali ex. Nusa Lembongan, Gili öarna, besöka de andra projektområdena ex Nusa Penida och sköldpadde konservationen. Intressant. Åka på mangrove tur. Uppleva så mycket som möjligt när man väl är på plats.
 • Ha inte förstora förhoppningar på att allt ska gå som planerat, Ha alltid en B plan eller en backup ifall någonting skulle hända Ha kul, samverka med de andra volontärerna och skaffa vänner, upplev och ta för er. Allting förändras hela tiden, det är inte som hemma.

Klimat

Indonesiens klimat är till största delen tropiskt. De temperaturskillnader som råder beror mer hur högt platsen ligger i förhållande till havet. Det finns till och med glaciärer på Papuas högsta bergstoppar, men nere på havsnivå så råder det oftast en jämn och behaglig temperatur på ca 25-30 grader. Regnperioden på Bali sträcker sig från december till mars. Den torraste perioden är mellan Juni till December. Då är det också något svalare. Men den Indonesiska övärlden sträcker ut sig över ett gigantiskt område och stora lokala skillnader förekommer. Luftfuktigheten, framförallt under regnperioden kan vara påfrestande.

Vanliga frågor

Vad får jag mer för information när jag bokat min resa till Bali?

Efter bokad resa får du utförlig information om allt det praktiska du behöver förbereda inför resan;

 • Flyg > Detaljerna du behöver och vår samarbetspartner hjälper gärna till att boka ditt flyg
 • Försäkring > Kan köpas direkt på vår sida via vår samarbetspartner Gouda
 • Utdrag ur polisens belastningsregister > Du får info och blankett av oss
 • Stipendier > Är du ute i god tid kan du läsa våra stipendietips
 • Vaccinationer > Vad rekommenderas + rabatter på utvalda kliniker
 • Pass och visum > Vad som gäller för din destination

Du får även mer information om ditt land och andra tips och råd som exempelvis en packningslista.

Ingår flyg i resan?

I våra volontärresor ingår inte flygbiljetter utan vi brukar ge tips och råd runt detta, men våra volontärer bokar alltid själva sina biljetter. Vi har märkt att en del volontärer inte lyckats få tag i sina flygbolag vid tillfällen då det blivit förseningar, flygändringar eller bagagestrul. Vi har därför ett samarbete med en resebyrå för att kunna erbjuda våra volontärer ett bättre alternativ.

Genom vår samarbetspartner som funnits i branschen sedan 1979 kan vi känna oss trygga med att ni får den hjälp ni behöver runt er flygresa. De säljer prisvärda specialbiljetter till utvecklingsländer då man reser i biståndssyfte. De kan ordna flygbiljetter som är ombokningsbara och återbetalningsbara vilket vi rekommenderar samt riktigt bra villkor såsom högre bagagevikt. Mer information får du efter bokning.

Vilken flygplats ska jag flyga till?

Bali Airport (Ngurah Rai) Denpasar

Bagagevikt?

Om du vill vara säker på hur mycket din väska får väga kan du beräkna vikten här! Har du andra frågor om exempelvis övervikt behöver du ta kontakt med ditt flygbolag då alla har olika regler och priser.

Behöver jag försäkring?

En fulltäckande försäkring är obligatorisk att ha under resan. Med Amzungos samarbetspartner, Gouda Reseförsäkring, får du ett fullgott reseskydd under tiden du arbetar som volontär genom reseförsäkringen Leva Utomlands. Då din hemförsäkring i regel inte täcker volontärarbete bör du teckna en kompletterande försäkring! Bokar du försäkringen genom oss hjälper vi dig så mycket vi kan om oturen skulle vara framme. Läs mer om Leva Utomlands här!

Utdrag ur polisens belastningsregister?

För att få åka på en volontärresa behöver du skicka efter utdrag ur belastningsregistret och skicka in till oss. Detta gör du efter bokad resa och det tar ca 2 veckor att få. Du får mer info och en blankett av oss efter bokning.

Kan jag söka stipendier?

Genom att söka ett stipendium kan du få stora delar av din resa betald. Du kan söka flera stipendier för samma sak. Du kan även försöka söka sponsring från olika företag eller personer runt omkring dig. Få tips över vilka stipendium du kan söka genom att läsa mer här!

Behöver jag vaccination?

Inför din resa behöver du kolla upp vilka vaccinationer som krävs för att skydda dig mot sjukdomar förekommande i landet du ska till. Via länken nedan kan du se vilka vaccinationer som rekommenderas till landet du ska åka till. Du bör dock alltid rådgöra med en läkare eller vaccinationscentral i god tid innan avresa eftersom vaccinationer är individuella och beror bland annat på vilka delar i landet du ska besöka samt hur länge.

> Se vilka vaccinationer som rekommenderas, land för land!

Behöver jag visum för att åka till Bali?

Volontärer som ska besöka Bali bör ansöka om Social Visa (B211) eftersom detta visum täcker volontärprogrammet. Social Visa är giltig i 60 dagar och kan förlängas upp till 4 gånger. Visumet ansöker du från Indonesiens ambassad i Stockholm och kostar 450 kr, mer information får du vid bokning, men du kan läsa mer om visumet här!

Vilket språk talar man på Bali?

På Bali pratar man riksspråket Bahasa Indonesia (indonesiska) samt Balinesiska. De flesta förstår lite engelska, men även fast öarna har många turister så kan dock många väldigt lite engelska och barnen på skolorna vill gärna lära sig bättre engelska.

Kort & kontanter?

Valutan i Indonesien heter Indonesiska Rupiah. Det finns gott om uttagsautomater i de större orterna, men om du ger dig ut på landsbygden eller någon av de mindre öarna så gör du bäst i att ha kontanter till hands. Indonesien är billigt, du betalar ungefär hälften så mycket för ett restaurangbesök jämfört med här hemma.

Både Visa och Mastercard fungerar bra men det bästa är att ha med sig två kort ifall att något skulle strula, som en backup. Det kan vara skönt att ha växlat in lite kontanter i förväg, men annars går det bra att ta ut lokal valuta på plats eftersom.


Hur mycket fickpengar behöver jag?

Ca 500 kr/vecka exkl. dyrare utflykter.

Hur är säkerheten?

Bali och Nusa Penida är förmodligen mer säkert än de flesta västerländska städer. Brottsligheten är låg, men man bör ändå vidta de vanligaste säkerhetsåtgärderna. Ha kontanter och kreditkort på ett säkert ställe, och skylta inte med större sedlar. Den största faran är nog istället trafiken. Trafikregler följs bristfälligt och vi rekommenderar inte att hyra skoter.

Sjukvård?

Det finns flera möjligheter till sjukvård i Ubud. Information med adresser och telefonnummer finns i volontärhuset. 

Hur är maten på Bali?

Den indonesiska maten är precis som i de flesta sydostasiatiska länder, ofta baserad på ris och grönsaker. För många västerlänningar så upplevs den som ganska kryddstark. Kyckling och fisk är oftast den huvudsakliga proteinkällan, griskött är av religiösa skäl mer ovanligt. Stekt ris (nasi goreng) och stekta nudlar (mie goreng), äts dagligen av befolkningen, och kan fås överallt. Frukter finns i mängder efter säsong

Karta

 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet