Skip to main content

Indonesien - Road trip Bali

Upplev det bästa av Balis kultur, sevärdheter och äventyrsaktiviteter samt volontärarbeta med barn under 3 roliga och intensiva veckor! Du kommer också lära dig språk och matlagning och få se solen gå upp från toppen av en vulkan. Passar alla åldrar, men främst för dig som är mellan 18-30 år
 
 
Plats Startar i Ubud
Startdatum   1:a och 3:e måndagen varje månad. Se exakta datum här!
Pågår 3 veckor
Boende Volontärhus 
Upplevelser

Utflykter och rundvandringar i olika byar, vid tempel och risterasser. Språk- och matlagningskurs, forsränning, strandliv och sköldpaddor. Du kommer också få göra volontärarbete med barn och se soluppgången från toppen av en vulkan.

 

RESPLAN ROAD TRIP

Vecka 1 – Kulturvecka


Måndag
Veckan startar med en introduktion av den indonesiska kulturen och en rundvandring i Ubud och den populära ”apgatan”. Dagen avslutas därefter med ett traditionellt balinesiskt dansuppträdande.
Tisdag
Efter frukost hålls det en språklektion i det balinesiska språket. Under eftermiddagen fortsätter gårdagens rundvandring och ni kommer att göra ett besök på bland annat en risterrass.
Onsdag
Onsdagen börjar med en språklektion för att på eftermiddagen övergå i en målarklass och på kvällen är det middag för nya och gamla volontärer.
Torsdag
På morgonen är det dags för en matlagningsklass och under dagen kommer du få lära dig mer om balinesiska traditioner.
Fredag
Dagen börjar med ett tempelbesök och mitt på dagen kommer ni göra ett besök på en lokal skola.
Lördag
På förmiddagen besöker ni Jatiluwih med dess vackra risfält och varma källor. Under lunchen blir det en titt på templen i Bdeugul och Lake Bratan. Efter det går ni vidare mot det vackra vattenfallet Gitgit waterfall som är sista stoppet innan ni återvänder till boendet.
Söndag
Idag är det massage som står på schemat samt sol och bad för den som vill. Ta chansen att besöka Gili Islands där du hittar små orter och hyddor för den som vill komma bort från hektiska Ubud. Öarna är en populär destination för de som gillar snorkling och dykning.
 

Vecka 2 – Volontärarbete

Mån – Fre
Denna vecka kommer du få göra volontärarbete med barn på en skola. Du och de andra kommer att förbereda lektioner och aktiviteter under förmiddagarna och lära ut eller hjälpa till i lokala skolor under eftermiddagen. Själva arbetspassen för en dag är ca 4 timmar men schemat kan ändra sig beroende på skolans behov.
Om du har intresse av att jobba med med barn och miljö, på dagis eller med hälsa kan du också välja något av dessa projekt under veckan. Just dagiset har många lediga perioder så hör med oss när dessa lov är om du främst vill jobba med det.
 
Lör – Sön
Under denna helg kan du passa på att se dig om! Förslagsvis kan du besöka Nusa Lembongan, en paradisö med en av de mest klart vatten som du någonsin kommer att se och där du kan hitta lugn och helt koppla av. Surfing, dykning och snorkling och bland de mest populära aktiviteter som besökare kan njuta av. Samma gäller Lovina som ligger mellan Beduguls berg och havet. Det är populärt för sin delfinsafari, vandring, varma källor och dess vackra korallrev.
 

Vecka 3 – Äventyrsvecka


Denna vecka innebär mycket aktiviteter! Till en början kommer ni att ha en rundtur med cykel där ni bland annat kommer att få se vulkanområdet vid Kintamani, samt stora risfält. Senare kommer ni även att få en rundtur i södra Bali där ett stopp på stranden Jimbaran väntar och en titt i Sanur, där de bevarar och tar hand om sköldpaddor. Forsränning i Ayung River står också på schemat och även en vandring upp för vulkanerna för att få se den vackra soluppgången. De sista dagarna innebär mest avslappning och fritid innan det bär av hemåt under helgen.
 
> Med reservation för ändringar som kan uppstå på grund av väderförhållanden.
 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, förutom grundläggande kunskaper i Engelska.

Övrigt 

För att få åka på ett av våra volontärprojekt krävs ett utdrag ur belastningsregistret, mer information får du vid bokning.

Det finns även möjlighet att kombinera med de olika projekten på Bali. Kanske avsluta med en veckas meditation och yoga?  

Kontakta oss på info@amzungo.com om intresse finns.

Sök resa

Datum

Startdatum är 1:a och 3:e måndagen varje månad. För att få kostnadsfri upphämtning på flygplatsen ska du anlända på söndagen innan (mellan kl 06-20).
 
Startdatum 2019
Januari: 7, 14            Juli:  1, 15
Februari: 4, 18          Augusti: 5, 19
Mars: 4, 18               September: 2, 16
April: 1, 15                Oktober: 7, 14
Maj: 6, 20                  November: 4, 18
Juni: 3, 17                 December: 2, 16
 
Denna road trip har alltid deltagare från olika länder och vid varje start är det minst ca 5 stycken som gör denna road trip.

Boende & Mat

Boende & Mat
Under resan ingår boende samt den mesta maten för hela vistelsen, på vardagar frukost, lunch och middag och på helger frukost och middag (endast lunch på helger tillkommer). Du kommer att få bo i ett hus som ligger i utkanten av Ubud. Du kommer att dela rum med fyra till åtta stycken andra deltagare där ni har ett gemensamt badrum. Här finns varmvatten dusch samt västerländsk toalett. Nära huset finns allt du behöver, exempelvis bankomater och en livsbutik hittar du inom en minuts promenad. Om du vill äta ute någon dag erbjuder byn ett stort utbud av olika restauranger och caféer. På de flesta ställena erbjuder de även Wi-Fi så du kan ha kontakt med vänner och familj hemma.
 
 

 

Fritid

Fritid
Ubud är vackert beläget mellan vackra risodlingar, palmer och exotiska tempel. Hit lockas både konstnärer och vanliga turister som har tröttnat på öns stränder och vill se och uppleva det som lokalbefolkningen kallar för det riktiga Bali. Ubud har ett rikt och brett utbud där du kan hitta det mesta. Det finns massvis med affärer och shoppingmöjligheter. När du handlat färdigt kan du vandra upp mot de fantastiskt grönskande risterasserna som ligger bara ett stenkast från ditt boende. Här hittar du lugnet och det kan vara en behaglig kontrast mot stadskärnan. Ubud är även ett av Asiens största yogatillhåll och många besöker staden för rekreation. Om du vill ha en utmaning så kan du bestiga någon av öns vulkanerna, som ligger cirka två timmars bilfärd från Ubud.
 
Bali har en rad fantastiska stränder som pryder dess kuststräcka. Även de små men berusande vackra och bilfria Gili-öarna är ett populärt utflyktsmål när man bara vill ha det lugnt och skönt. Dessa paradisöar ligger endast en och en halv timmes båtfärd från Bali.

Klimat

Indonesiens klimat är till största delen tropiskt. De temperaturskillnader som råder beror mer hur högt platsen ligger i förhållande till havet. Det finns till och med glaciärer på Papuas högsta bergstoppar, men nere på havsnivå så råder det oftast en jämn och behaglig temperatur på ca 25-30 grader. Regnperioden på Bali sträcker sig från december till mars. Den torraste perioden är mellan Juni till December. Då är det också något svalare. Men den Indonesiska övärlden sträcker ut sig över ett gigantiskt område och stora lokala skillnader förekommer. Luftfuktigheten, framförallt under regnperioden kan vara påfrestande.

Vanliga frågor

Vad får jag mer för information när jag bokat min resa till Bali?

Efter bokad resa får du utförlig information om allt det praktiska du behöver förbereda inför resan;

  • Flyg > Detaljerna du behöver och vår samarbetspartner hjälper gärna till att boka ditt flyg
  • Försäkring > Kan köpas direkt på vår sida via vår samarbetspartner Gouda
  • Utdrag ur polisens belastningsregister > Du får info och blankett av oss
  • Stipendier > Är du ute i god tid kan du läsa våra stipendietips
  • Vaccinationer > Vad rekommenderas + rabatter på utvalda kliniker
  • Pass och visum > Vad som gäller för din destination

Du får även mer information om ditt land och andra tips och råd som exempelvis en packningslista.

Ingår flyg i resan?

I våra volontärresor ingår inte flygbiljetter utan vi brukar ge tips och råd runt detta, men våra volontärer bokar alltid själva sina biljetter. Vi har märkt att en del volontärer inte lyckats få tag i sina flygbolag vid tillfällen då det blivit förseningar, flygändringar eller bagagestrul. Vi har därför ett samarbete med en resebyrå för att kunna erbjuda våra volontärer ett bättre alternativ.

Genom vår samarbetspartner som funnits i branschen sedan 1979 kan vi känna oss trygga med att ni får den hjälp ni behöver runt er flygresa. De säljer prisvärda specialbiljetter till utvecklingsländer då man reser i biståndssyfte. De kan ordna flygbiljetter som är ombokningsbara och återbetalningsbara vilket vi rekommenderar samt riktigt bra villkor såsom högre bagagevikt. Mer information får du efter bokning.

Vilken flygplats ska jag flyga till?

Bali Airport (Ngurah Rai) Denpasar

Bagagevikt?

Om du vill vara säker på hur mycket din väska får väga kan du beräkna vikten här! Har du andra frågor om exempelvis övervikt behöver du ta kontakt med ditt flygbolag då alla har olika regler och priser.

Behöver jag försäkring?

En fulltäckande försäkring är obligatorisk att ha under resan. Med Amzungos samarbetspartner, Gouda Reseförsäkring, får du ett fullgott reseskydd under tiden du arbetar som volontär genom reseförsäkringen Leva Utomlands. Då din hemförsäkring i regel inte täcker volontärarbete bör du teckna en kompletterande försäkring! Bokar du försäkringen genom oss hjälper vi dig så mycket vi kan om oturen skulle vara framme. Läs mer om Leva Utomlands här!

Utdrag ur polisens belastningsregister?

För att få åka på en volontärresa behöver du skicka efter utdrag ur belastningsregistret och skicka in till oss. Detta gör du efter bokad resa och det tar ca 2 veckor att få. Du får mer info och en blankett av oss efter bokning.

Kan jag söka stipendier?

Genom att söka ett stipendium kan du få stora delar av din resa betald. Du kan söka flera stipendier för samma sak. Du kan även försöka söka sponsring från olika företag eller personer runt omkring dig. Få tips över vilka stipendium du kan söka genom att läsa mer här!

Behöver jag vaccination?

Inför din resa behöver du kolla upp vilka vaccinationer som krävs för att skydda dig mot sjukdomar förekommande i landet du ska till. Via länken nedan kan du se vilka vaccinationer som rekommenderas till landet du ska åka till. Du bör dock alltid rådgöra med en läkare eller vaccinationscentral i god tid innan avresa eftersom vaccinationer är individuella och beror bland annat på vilka delar i landet du ska besöka samt hur länge.

> Se vilka vaccinationer som rekommenderas, land för land!

Behöver jag visum för att åka till Bali?

Volontärer som ska besöka Bali bör ansöka om Social Visa (B211) eftersom detta visum täcker volontärprogrammet. Social Visa är giltig i 60 dagar och kan förlängas upp till 4 gånger. Visumet ansöker du från Indonesiens ambassad i Stockholm och kostar 450 kr, mer information får du vid bokning, men du kan läsa mer om visumet här!

Vilket språk talar man på Bali?

På Bali pratar man riksspråket Bahasa Indonesia (indonesiska) samt Balinesiska. De flesta förstår lite engelska, men även fast öarna har många turister så kan dock många väldigt lite engelska och barnen på skolorna vill gärna lära sig bättre engelska.

Kort & kontanter?

Valutan i Indonesien heter Indonesiska Rupiah. Det finns gott om uttagsautomater i de större orterna, men om du ger dig ut på landsbygden eller någon av de mindre öarna så gör du bäst i att ha kontanter till hands. Indonesien är billigt, du betalar ungefär hälften så mycket för ett restaurangbesök jämfört med här hemma.

Både Visa och Mastercard fungerar bra men det bästa är att ha med sig två kort ifall att något skulle strula, som en backup. Det kan vara skönt att ha växlat in lite kontanter i förväg, men annars går det bra att ta ut lokal valuta på plats eftersom.


Hur mycket fickpengar behöver jag?

Ca 500 kr/vecka exkl. dyrare utflykter.

Hur är säkerheten?

Bali och Nusa Penida är förmodligen mer säkert än de flesta västerländska städer. Brottsligheten är låg, men man bör ändå vidta de vanligaste säkerhetsåtgärderna. Ha kontanter och kreditkort på ett säkert ställe, och skylta inte med större sedlar. Den största faran är nog istället trafiken. Trafikregler följs bristfälligt och vi rekommenderar inte att hyra skoter.

Sjukvård?

Det finns flera möjligheter till sjukvård i Ubud. Information med adresser och telefonnummer finns i volontärhuset. 

Hur är maten på Bali?

Den indonesiska maten är precis som i de flesta sydostasiatiska länder, ofta baserad på ris och grönsaker. För många västerlänningar så upplevs den som ganska kryddstark. Kyckling och fisk är oftast den huvudsakliga proteinkällan, griskött är av religiösa skäl mer ovanligt. Stekt ris (nasi goreng) och stekta nudlar (mie goreng), äts dagligen av befolkningen, och kan fås överallt. Frukter finns i mängder efter säsong

Karta

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet