Skip to main content

Josefins surfäventyr i El Salvador

Tänk dig en kväll i hängmattan, medan solen går ner över havet några meter ifrån dig. Tänk dig att de du bor med ropar att nu är det dags att åka och äta pupusas, El Salvadors nationalrätt som i princip är tortillas fyllda med massa goda grejer efter eget tycke och smak. Tänk dig att du tidigare på dagen har gått och pratat med ett av barnen om dess framtidsdrömmar på vägen ut mot surflektionen.

Tänk dig att du skrattat och lekt med barnen i vågorna vid strandkanten och samtidigt beundrat och applåderat dem som lyckats ta sig ett steg längre och nu surfar på vågorna lite längre ut, eller ett barn som denna gång lyckats ställa sig upp och glatt surfar hela vägen in mot stranden. Tänk dig att du själv haft en liten stund över efter att barnen åkt då du kunnat testa dina färdigheter på brädan, att du är helt slut och har sand överallt, men känner dig nöjd över dina små framsteg. Tänk dig att du hela tiden träffar på nya fantastiska människor från alla delar av världen, att ni får möjlighet att utbyta erfarenheter med varandra.

Allt det där och mycket mer fick jag uppleva under mina sju veckor på surfprojektet i El Salvador. Sarah och Jerson som driver projektet är fantastiska och jag kände mig snabbt som en i familjen. När jag blev sjuk åkte de med mig till doktorn. När de skulle åka iväg någonstans för att fixa grejer till projektet eller sig själva fick jag alltid möjligheten att följa med. Genom att inkludera mig helt i deras liv fick jag en fantastisk möjlighet att uppleva hur vardagslivet i El Salvador kan vara. Barnen var på projektet tisdag-torsdag så det fanns mycket tid över till egna utflykter och initiativ. Jag var bland annat på en kaffeutflykt upp i bergen, samt utflykter till vattenfall och vulkaner. Den mesta tiden spenderade jag dock på projektet även på ledig tid.

Jag hade aldrig surfat innan jag kom dit, och första gången jag drog på mig instructor-tröjan för att följa med barnen ut i vattnet kändes det därför lite nervöst. Det gick dock alldeles utmärkt, jag hjälpte till att knuffa på dem som ville och höll resten av tiden mest koll på att alla verkade ha det bra och roligt. Vissa dagar var vi inte ute och surfade utan stannade istället på gården och målade eller övade engelska eller något annat vi planerat för dagen. Många dagar blev det också lek i poolen vilket barnen aldrig verkade tröttna på. Barnen var jättehärliga och det var sorgligt att lämna både dem och alla andra på projektet när mina sju veckor till slut var till ända.

/ Josefin,  2016

För tilfället har vi inte dessa projekt uppe på vår hemsida, men ta kontakt med oss om du skulle vara intresserad av att resa hit, så kan vi berätta mer.

Läs mer om våra olika projekt i El Salvador här!

Sök resa

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet