Skip to main content

Lombok - Introduktionsvecka

Detta är en fullspäckad, spännande och rolig vecka med syftet att lära känna Lombok och Indonesien genom att uppleva dess kultur. Du kommer att få möjlighet att möta lokalbefolkningen, få en smak av den lokala matkulturen samt lära känna de lokala traditionerna. Ett första steg till en storslagen upplevelse i ett nytt land.

Introduktionsveckan utspelas i Senggigi, Lomboks främsta turistområde som sträcker sig en mil längs öns västra kuststräcka.

Du kan inte enbart boka en introduktionsvecka utan den görs i kombination med volontärarbete och ingår i volontärresans pris. När du bokar ett av våra projekt på Lombok blir den första veckan automatiskt en introduktionsvecka. Du ser priser under respektive projekt.

Nedan följer en ungefärlig beskrivning av vad som kommer att hända under veckan.

Måndag
Veckan startar med en introduktion av den indonesiska kulturen, vad man ska göra och inte göra när du är på Lombok. Förmiddagen består av en rundvandring i Senggigi och på eftermiddagen får du en djupare introduktion om Lomboks kultur.

Tisdag
Andra dagen på introduktionsveckan är det matlagningskurs. På morgonen får du lära dig att behärska den traditionella ketupat tillverkningen, som är en traditionell indonesisk risrätt. Rätten serveras främst vid högtider, till exempel för att bryta fastan efter den islamiska fastemånaden ramadan.

Onsdag
På onsdagen är det dags att besöka en klassisk keramikby på Lombok för att utforska de traditionella keramikstilarna hos lokalbefolkningen. Efter lunch blir det språklektion i Bahasa, där du kommer få lär dig de grundläggande språkfraserna.

Torsdag
Under torsdagen blir det besök på det islamiska centrumet i Lombok. På kvällen är det välkomstfest för dig som ny deltagare och avslutningsfest för de volontärer som åker hem.

Fredag
Dagen börjar med tempelbesök i ”Forever Young Temple”. Vid detta tempel kommer du att kunna dricka heligt vatten som också kallas ”Forever Young Water”, en tradition på Lombok. På eftermiddagen får du en introduktion av ditt projekt och information om dina kommande veckor i Lombok.

> Detta schema kan variera och / eller ändras beroende på väderförhållanden, lokala förhållanden och oförutsedda omständigheter.

BOENDE

På volontärprojektet i Lombok bor du i ett mindre volontärhus tillsammans med de andra volontärerna på projektet. Du delar rum med en till tre andra personer. Organisationen på plats är noga med att volontärer tar ansvar för miljön och använder alla resurser med omtanke, framförallt vatten, papper och elektricitet. I husen förväntas alla boende städa upp efter sig själva för att skapa en bra och fräsch miljö för alla att leva i. Du delar badrum med andra i ditt rum och det finns en vanlig spoltoalett och varmvatten i duschen. Wifi finns också tillgängligt i volontärhuset.

> Det går att ordna privat rum till en extra kostnad (i mån av plats).

MAT

Det ingår tre måltider om dagen måndag-fredag. Under helgerna ingår endast två måltider/dag, frukost och middag. En vanlig frukost består oftast av flingor, pannkakor, bröd och frukt. Lunch och middagar består oftast av typisk indonesisk mat där ris, grönsaker och någon typ av kött är basen i de flesta rätter. Måltiderna serveras i volontärhuset. Kylskåp finns i huset och kaffe, te och vatten är tillgängligt dygnet runt. I Senggigi finns också ett bra utbud av restauranger om du vill äta ute.

Sök resa

Karta

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet