Lopp | Amzungo Volontärresor

Amzungo volontärlopp 2017

Spring eller gå för kvinnorna i Kenya

Loppet även för dig som inte brukar springa lopp!

Varmt välkomna till Slottsskogen i Göteborg torsdagen den 7:e september för att delta i Amzungo Volontärlopp! Hämta ut din nummerlapp mellan kl 16:30 – 17:30 och sedan går starten kl 18:00. Alla är välkomna oavsett ålder, kondition eller målsättning. Ta gärna med  familj, vänner och arbetskollegor. Spring eller gå både individuellt och som lag för att peppa varandra! För fjärde gången arrangerar nu vi på Amzungo Volontärresor ett välgörenhetslopp. Även denna gång gör vi det för att samla in pengar till vårt projekt för utsatta kvinnor i Kenya. Målet med loppet är att  bidra till ett projekt där pengarna verkligen gör nytta samtidigt som vi tillsammans skapar ett roligt sätt att umgås. Loppet är till för alla, även för dig som aldrig deltar i lopp annars. Distanser att välja mellan:

  • Gå 4 km (utan tidtagning)
  • Springa 4 km (med tidtagning)
  • Springa 8 km (med tidtagning)

Insamling till Kenya

Pengarna kommer gå till vårt nuvarande kvinnoprojekt i Kenya. Vår samarbetspartner i Kenya arbetar ständigt för att förbättra livet för fattiga kvinnor och flickor genom att främja jämställdhet och stärka kvinnors ställning i samhället. Detta uppnås med hjälp av utbildning, vänskap, företagsutveckling och ledarskap. Insamlingen från 2014 års lopp gick bland annat till utbildningsmaterial i engelska och företagande samt menskoppar till flickor. Det saknas fortfarande läroböcker och utbildningsmaterial i kvinnornas undervisning. Menskopparna bidrar bland annat till att flickorna inte missar viktig utbildning varje månad vilket många av dem gör idag. Läs gärna mer om kvinnoprojektet och varför menskoppar är så viktigt för skolflickor i Kenya. Tips! Läs även gärna den intressanta intervjun med Christina Lundin och Bendetta Muttina. Christina åkte som volontär med oss till Kenya och träffade då eldsjälen Bendetta Muttina som driver kvinnoprojektet. Vi vill genom detta lopp även hedra dessa två starka och inspirerande kvinnor då Christina tyvärr gick bort förra året i cancer. Hon var drivande i många förbättringar som gjorts på kvinnoprojektet och för att det ska få stöttning.

Fika och prisbord

Vi bjuder på fika och frukt och lottar ut superfina priser bland alla som deltar. Självklart belönas vinnarna i varje kategori med priser. Vi kommer också ha underhållning för att skapa en trevlig stämning under loppdagen. Är man intresserad av att höra mer om våra volontärprojekt finns vi på plats och berättar gärna mera.

Anmälan och t-shirt

Anmäl dig redan idag och bidra till att flickor och kvinnor i Kenya får en bättre tillvaro! Utmana gärna en vän, familjemedlem eller kollega genom att betala in anmälningsavgiften och sedan publicera utmaningen på din väns Facebook-vägg eller liknande!

Om du inte vill springa själv kan du höja upplevelsen genom att springa i lag på loppdagen. Utmana gärna kollegor eller bjud med släkt och vänner som kan springa med dig. Eller är ni ett företag som vill kanske uppmuntra era anställda till en aktiv och hälsosam vardag genom att erbjuda dem att delta i loppet? Spring då tillsammans med dina kollegor och avsluta med en trevlig afterwork eller middag efter loppet. Vi kan också lägga upp er företagslogga och lagnamn på vår hemsida och Facebook-sida så att andra också kan bli inspirerade att springa tillsammans! Ett lag består av 4-6 personer. De fyra snabbaste tiderna i laget räknas ihop och jämförs med de andra lagen för att kora en lagvinnare. Det går även bra att anmäla sig som lag för att gå 4 km och inte ha någon tidtagning.

Första anmälda laget (som också betalar in inom 3 dagar) får Amzungos fina lag t-shirtar att springa i på loppdagen!

Beställ gärna en fin Amzungo T-shirt för 150 kr som du kan använda på loppdagen och sedan ha som minne! (T-shirten upphämtas sedan på Amzungos kontor på Viktoriagatan 19 i Göteborg eller på plats i Slottsskogen).

Anmäl dig själv eller ditt lag genom att trycka på ”anmäl dig här”

Deltagaravgift

Fram till 31 augusti
200 kr per person 150 kr för studenter 1 000 kr laganmälan (4-6) deltagare

Sista minuten – på plats i Slottsskogen (i mån om plats)
250 kr per pers 200 kr studenter

50 kr för barn upp till 12 år hela perioden (barn under 7 år deltar gratis)

Betalning

Betala in din deltagaravgift när du fyllt i din anmälan (senast inom 3 dagar annars stryks anmälan) till bankgiro 643-3213 eller Swisha till företagsnummer 1231052125, för att din anmälan ska vara komplett (ange ditt för – och efternamn som referens).

Donationer

Självklart får man donera mer till projektet samtidigt som ni betalar er deltagaravgift och vi är tacksamma för alla bidrag, stora som små. Alla donationer går till kvinnoprojektet. Har du inte möjlighet att delta, men ändå generöst nog vill skänka pengar, betalar du in till bankgiro 643-3213 eller Swisha till företagsnummer 1231052125. Märk inbetalningen med ”Donation Kenya” + ditt namn.

Sponsorer

Hittills är vi väldigt tacksamma att Salming Running, Nordic Wellness, Hela HälsanFriskis och Svettis, Gococo, Fruktpaus.se, Monteriva, Göteborgs Party Centre och Formo valt att bidra som sponsorer! Vi uppdaterar loppets event-sida på Facebook allt eftersom vi får in fler sponsorer som bidrar med fina priser. Vi vill att så mycket som möjligt av anmälningsavgifterna ska gå direkt till kvinnoprojektet och tar därför tacksamt även emot bidrag till vårt prisbord eller saker som kan användas under loppdagen! Kontakta oss på lopp@amzungo.com för mer information!

Följ oss gärna!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram – för att få mer information om loppet! Vi kommer också att posta bra tips att tänka på inför loppet så håll dig gärna uppdaterad!

Loppbanan i Slottskogen!
Start/mål i Slottskogen!

”Grymt arrangemang! Riktigt trevligt och opretantiöst lopp! Fint prisbord också”

- Tidigare deltagare

Kvinnoprojektet i Kenya
Vad pengarna gick till 2014!
.