Skip to main content

Orolig förälder?

Att släppa iväg sin dotter eller son på en långresa kan minst sagt kännas nervöst och oroligt. Många gånger kanske volontärresan är den första långresan hon eller han gör helt själv. Troligtvis kommer ni som föräldrar eller nära och kära aldrig att sluta oroa er helt, det hör nog till när någon man håller kär åker iväg själv långt ut i världen, men nedan kommer några anledningar till varför ni inte ska behöva plågas av sömnlösa nätter!

Bli heller inte förvånad om din son eller dotter eller vän har förändrats under resan. Det är svårt att inte bli berörd av det man får uppleva och de varma människorna man får träffa. Det är en ögonöppnare att åka på volontärresa och man växer som människa. Vi är övertygade om att deras upplevelser kommer göra dig stolt och glad!

”Har vart iväg tidigare på volontärresa, men har nog aldrig haft någon organisation bakom mig som verkar brytt sig så mycket som ni verkar göra, känns väldigt tryggt t ex att ni har ett journummer (tror jag inte jag haft tidigare).” / Elin Jambrén

Bot på sömnlösa nätter

•    Först och främst; du kan alltid nå oss! 24 timmar om dygnet. Vi har ett journummer som vi delar ut till våra volontärer innan avresa. Detta nummer kan även ni som föräldrar alltid nå oss på om det skulle vara någonting.

•    Våra projekt finns i länder som kan tyckas farliga för vissa. Men skulle det finnas tvivel om volontärernas säkerhet så skulle det inte vara ett alternativ. Alla platser och projekt är noggrant utvalda för att inte äventyra volontärernas säkerhet. Skulle en situation uppstå där volontärer rekommenderas att lämna platsen så ordnar vi så att de säkert kan få komma till ett annat projekt istället.

•    På plats i projektlandet blir våra volontärer upphämtade av erfarna handledare på flygplatsen och introducerade i landets seder och bruk, vad man ska tänka på och allmänna tips och råd. Denna handledare har de kontakt med under hela perioden de arbetar och de finns tillgängliga dygnet runt.

•    Vi på Amzungo Volontärresor har gjort allt förarbete och väljer noggrant ut projekt som är givande och professionella samarbetspartners som tar väl hand om alla volontärer på plats. Vår ambition är att besöka projekten regelbundet för att säkerställa att saker och ting fungerar som de är tänkta att fungera. Vi delar inte bara med oss utav nyttig information och hjälper till med flyg och annat praktiskt innan avresa utan kan också, som nämnts, nås dygnet runt, året runt, när volontärerna är på resande fot och om en jobbig situation skulle uppstå.

•    Din son eller dotter kommer antagligen ge sig ut i världen förr eller senare och istället för att resa runt helt själv så vore det väl skönt om de hade en organisation i ryggen som hjälpte till med allt? Och andra volontärer att umgås med på fritiden lär hon/han känns på plats!

•    Våra volontärer är lite som våra egna fågelungar. Vi nöjer oss inte förrän volontärerna är nöjda. Därför brukar vi ha mail- och telefonkontakt under vistelsen för att stämma av så allt är så bra som det kan vara.

Om du har fler funderingar så är det bara att slå 0700 – 945 700 och prata lite med oss, skicka ett mail till info@amzungo.com eller skriva till oss på Facebook.

Har du närhet till vårt kontor i Göteborg eller till någon av våra informationsträffar så följ med och prata med oss personligen. Vi tycker bara det är trevligt att även få träffa er!

Sök resa

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet