Volontärarbete med barn i Indien | Amzungo Volontärresor

Volontärarbete i Indien

Jobba med djur, barn, sport eller renovering

Översikt

Snabböversikt
Volontärarbete Jobba med hundar och kor eller med barn, sport och renovering av skolor.
Passar för Både unga & äldre (från 16 år) samt familjer med små barn
Reslängd 2 veckor eller längre
Boende Volontärhus
Antal volontärer Vanligen runt 5 andra från olika länder
Startdatum Måndag 1:a och 3:e veckan varje månad året runt
Plats Udaipur
Kuriosa Udaipur sägs vara Indien mest romantiska stad och är välbesökt av nygifta par.
Prisexempel Barn & djurprojekt 2 veckor: 7 990 kr, 4 veckor: 10 990 kr. Se fler priser här!

Udaipur

SERIETIPS: Jättebästisar

Har du missat den svenska komediserien med Johan Glas och David Batra på äventyr i Rajasthan i Indien (till största del i Udaipur)? Du kan fortfarande se lite korta klipp på TV4 Play.

Liknande projekt

 

Vill du veta mer?

Vi kontaktar dig gärna! Fyll bara i formuläret nedan:

 

Projekt

Udaipur är en vacker och relativt liten stad i delstaten Rajasthan i nordvästra Indien. Många beskriver Udaipur som en sagostad med sina fina palats och lummiga trädgårdar som flyter på sjöarna. Det mest spektakulära är kanske Lake Palace som ligger mitt i sjön Pichola i stadens centrum. Staden är också en mittpunkt för scenkonst, måleri och hantverk.

Människorna här lever nära naturen och på fattigdomsgränsen och såväl barn som vuxna är i behov av utbildning och stöd. Här kan du göra volontärabete på både barnhem och med undervisning i skolor samt jobba med djur och renovera.


Barnhem / Sport

Ett av barnhemmen vi samarbetar med är för pojkar mellan 6-18 år. Här bor 105 pojkar och på helger kan du som volontär hjälpa till att ordna olika aktiviteter, då främst inom lek, sport och hälsa. Ett annat barnhem där 24 pojkar bor i åldrarna 7-15 år behöver din hjälp på kvällstid (ca 16.00 – 18.00). Här hjälper du dem att lära sig grunderna i engelska samt ordnar olika lekar och sportaktiviteter. De sporter barnen gillar och kan är fotboll, cricket och volleyboll men det är jättevälkommet att lära ut för dem nya sporter.

Förskola

På förmiddagar, ca 9:30 – 12:30, kan du som volontär få hjälpa till på en förskola för barn mellan 3-6 år. Genom lek och sång lär man ut ABC, siffror, färger, frukter, kroppsdelar m.m. Innan du åker till projektet hjälper din volontärkoordinator i huset att förbereda dagens aktiviteter. I volontärhuset finns hjälpmedel i form av böcker, plastfrukter, djurbilder och liknande som man tar med sig till barnen.

Skolor

Den främsta skolan som vi samarbetar med här har ca 250 elever som är mellan 6-15 år. Eleverna har totalt 5 lärare  (ca 50 elever/lärare) och därför är det svårt att hinna med att ge extrahjälp till alla som behöver det. Du som volontär blir en viktig och uppskattad resurs för barnen genom att ge dem mer personlig tid och uppmärksamhet. Från april till september är skoltiderna från 7 – 12.30 och under oktober till mars 10.30 – 16.30.

Vi samarbetar även med en skola för 55 barn med olika psykiska funktionshinder. Volontärer brukar vara här mellan ca kl 16.00 – 18.00. Under hela augusti och september är detta projektet stängt.

Hundar, kor & åsnor

Älskar du djur är detta projektet för dig! Vill du hjälpa skadade djur att må bättre igen finns ett projekt som har främst hundar men även kor & åsnor som de hittat skadade på gatorna i Udaipur.
Varje dag kör deras djurambulans runt i staden och hämtar upp sjuka och skadade djur och på ett år räddar dem tusentals djur från gatorna. De allra flesta blir helt återställda och adopteras sedan till kärleksfulla familjer som klarar organisationens tuffa krav.

Som volontär får du sköta om djuren och ge dem kärlek, mat, bad och ibland massage. En del hundar som är förlamade kommer hit & genom massage flera gånger om dagen har många hundar fått tillbaka all känsel igen.  För de djur som är väldigt skadade har dem ett sjukhus där de först får vård och där kan du som är veterinär få hjälpa till.

Renovering

Du kan också helt eller delvis göra volontärarbete med att renovera skolbyggnader och barnhem. Vår samarbetspartner samlar ihop en grupp volontärer från olika länder som tillsammans hjälps åt att exempelvis måla om skolsalar, bygga murar eller förbättra golv/tak. Är du konstnärlig av dig får du gärna göra dekorativa väggmålningar. Det krävs att minst 3 volontärer som vill göra detta samtidigt för att det ska bli av.

Syfte med projekten

Att stärka barnen genom att utbilda dem genom lek, pyssel och sång. Renoveringsprojektet syftar till att ge barn en säkrare, trivsammare och mer kreativ miljö. Djurorganisationen driver ett räddningscenter, ett djursjukhus och en fristad för de djur som behöver livslång vård. Varje år räddar dem tusentals sjuka och skadade djur från gatorna, mycket tack vare donationer och volontärer.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer kunna kombinera olika sorters projekt, då en del är på morgon/förmiddag och andra på eftermiddagar/kvällar. Arbetsuppgifterna varierar beroende på vilket projekt du deltar i, men du kan få jobba med exempel:

 • Lära ut enklare saker genom lek, målning och sång
 • Motivera barnen att vilja lära sig
 • Delta i sportaktiviteter & pyssla efter skoltid
 • Assistera lärarna och uppmärksamma barn som behöver extra hjälp med uppgifter
 • Ta hand om hundar, kor och åsnor (mata, tvätta, ge kärlek, massera m.m.)
 • Renovera skolor och daghem

En dag på projektet

Samtliga projekt ligger ca 5-25 minuters resa från ditt boende och du får dagligen skjuts dit och hem av din volontärkoordinator som ofta också är med på projekten för att underlätta eventuella språkbarriärer. Du jobbar oftast både på förmiddagen och eftermiddagen med olika projekt med det beror på vilket/vilka projekt du väljer att delta i. Ett dagsschema kan exempelvis se ut såhär:

9:00 Frukost
10:00 Avresa till volontärprojektet
10:15 – 12:30 Volontärjobb
13:00 Lunch följt av fritid eller eftermiddagsarbete på ett annat projekt
17:00 Kvällsaktiviteter eller workshops i Hindi, matlagning eller yoga
19:00 Middag
20.00 Samtal med övriga volontärer om dagen som varit samt planering inför morgondagen

 Många beskriver Udaipur som en sagostad med sina fina palats och lummiga trädgårdar som flyter på sjöarna. Här bor dock många fattiga barn som du kan vara med och stötta på olika sätt.

 

Boende

Volontärhuset har personal dygnet runt och ca 15 personer kan bo tillsammans. Du kommer dela rum med 3 personer och i varje rum finns fläktar, toalett och dusch (med varmvatten). I huset finns en gemensam tvättmaskin, mikrovågsugn, kyl, balkong, takterrass, grupprum med TV (med både engelska och indiska program) och Dvd. Du kan låna både böcker och filmer. Du får även tillgång till datorer där du kan låna Skype samt Wifi. Lakan ingår men handduk får du ta med själv. 

Mat

Det ingår frukost, lunch och middag alla dagar i veckan. Alla måltider förbereds av husets kock och är typiska indiska rätter som ofta är vegetariska. Man jobbar med lokalt producerad mat och personalen är från området. I huset finns filtrerat vatten så man behöver inte köpa vatten på flaska.

 

Fritid

På din fritid som vanligen är kvällar och helger kan du vila, utforska omgivningen runtomkring i staden eller shoppa. Du hittar många intressanta affärer, marknader och vackra parker. Det finns ett hotell med pool där man kan sola och bada samt ett köpcenter med en biograf. När du anländer kommer du få en introduktion och en stadsrundtur för att lära känna omgivningarna. I denna stad med endast ca 500 000 invånare lär du dig relativt snabbt hur du hittar i de centrala delarna.

Vår samarbetspartner har också lokala utflykter du kan välja att göra mot en extra kostnad på din fritid. Exempel på en helgtur är till den berömda kamelmarknaden i Pushkar (okt/nov) där du även kan få övernatta i öknen.

Under din första helg ingår en utflykt till Monsoon palace och en dansshow i Old town, samt en tur till Ranakpur och Kumbhalgarh fort.

Taj Mahal är den största turistattraktionen i landet och ett av världens 7 nya underverk. Du bör inte missa denna mäktiga plats och din kontaktperson hjälper dig att ordna en helgtur hit.

Workshops

Det finns också andra workshops du kan få möjlighet att delta i till en liten extra kostnad (dessa hålls oftast på morgonen eller eftermiddagarna). Exempel på workshops är indisk matlagning, henna, yoga och kulturell dans.

 

Priser

Barn- och djurprojekt

Tid Pris
2 veckor 7 990 kr
3 veckor 9 490 kr
4 veckor 10 990 kr
5 veckor 12 490 kr
6 veckor 13 990 kr
8 veckor 17 490 kr
10 veckor 20 490 kr
12 veckor 23 490 kr

Renovering (inkl. material & färg)

Tid Pris
2 veckor 8 490 kr
3 veckor 10 490 kr
4 veckor 12 990 kr

 

Vad ingår i priset?

•  Förberedande reseinformation
•  Hjälp med praktiska förberedelser (via personligt möte eller mail & telefon)
•  Volontärplats & donation
•  Transfer från flygplatsen samt till och från projektet varje dag
•  Introduktion av en lokal kontaktperson (inkl. dans- och musikshow)
•  Boende i volontärhus
•  Mat: 3 måltider alla dagar
•  Lektioner i Hindi & matlagning
•  Support dygnet runt (i Sverige & på plats)
•  Rabatt hos våra partners (vaccin, reseprylar)
•  Ett certifikat till ditt CV

Vad tillkommer?

•  Flyg: T&R från ca 6 000 kr om du bokar i god tid
•  Visum
•  Vaccinationer
•  Reseförsäkring
•  Fickpengar

 

Resa med familjen? Det går utmärkt att ta med sig barnen på resan och få ett eget rum. Barn under 14 år åker för halva priset och barn under 5 år åker med kostnadsfritt (förutsatt att de inte behöver barnpassning, annars tillkommer en kostnad för det).

 

Datum

Måndagar 1:a och 3:e veckan i månaden året runt och du bör anlända söndagen innan. Du jobbar under vardagar och har helgerna ledigt.

Undantag: 15 maj – 24 juni för skolprojekt p.g.a. lov samt augusti-september för skolan för funktionshinder.

 

Läs gärna vår resmålsguide där du också kan se vilka helgdagar som infaller under din volontärtid och då det alltså inte är vanliga jobbdagar.

 

Klimat

Den bästa tiden att besöka Udaipur är mellan september och mars. I området där Udaipur ligger finns 3 årstider; vinter, sommar och regnperioden.

November – februari (vinter)

Dessa månader utgör vintersäsongen i Udaipur. Maxtemperaturen stiger sällan över 30 grader på dagen och det är svalt på natten. Detta är högsäsongen och en perfekt period klimatmässigt att utforska staden.

Mars – juni (sommar)

Dessa månader utgör sommaren i Udaipur vilka blir mycket varma. April och maj är de hetaste månaderna med temperaturer mellan 40-45 grader på dagen och runt 30 på kvällen/natten. I april firas den färgglada dans- och musikfestivalen Mewar i Udaipur.

Juli – oktober (monsunregn)

Dessa månader faller monsunregnen i Udaipur och mest regn kommer i augusti. Under denna lågsäsong är dock den omgivande bergskedjan grönskande och väldigt naturskön.

 

Praktiskt

Efter bokad resa får du utförlig information om allt det praktiska du behöver förbereda inför resan;

Flyg > Detaljerna du behöver och vår samarbetspartner hjälper gärna till att boka ditt flyg

Försäkring > Kan köpas direkt på vår sida via vår samarbetspartner Gouda

Utdrag ur polisens belastningsregister > Du får info och blankett av oss

Stipendier > Är du ute i god tid kan du läsa våra stipendietips

Vaccinationer > Vad rekommenderas + rabatter på utvalda kliniker

Pass och visum > Vad som gäller för din destination

 Du får även mer information om ditt land och andra tips och råd som exempelvis en packningslista.

 

Visum

För att få komma in i Indien måste du som svensk medborgare ha visum. Lyckligtvis är det lätt att ansöka och ofta är det inga problem att få ett visum. Visumansökan till Indien gör man elektroniskt, dvs. via dator. Handläggningstiden är ungefär fem dagar vid inlämnande av ansökan och minst tio med post. Med ett turistvisum kan man stanna i Indien upp till sex månader.

Det du behöver för att ansöka om visum är:

 • Pass giltigt sex månader efter att du kommit hem från Indien.
 • Kopia på biljetter till och från Indien.
 • Passfotografi.
 • Ifylld ansökan (OBS! Du måste skriva dina namn precis som det står i passet. Du måste signera på 2 ställen i visumansökan).
 • Kopia på kvitto på betald ansökningsavgift

Gå in på den här länken för att fylla i onlineformuläret och läsa mer.

Ska du vara i Indien under 30 dagar? Då kan du söka E-visa och betala ditt visum online här!

”Jag hade den mest underbara och upplevelserika vistelsen i Udaipur. Jag måste komma tillbaka och stanna längre, allt var lysande.” / Ellie

Boka resa

Genom att fylla i formuläret nedan gör du en preliminär bokning. När vi mottagit din bokning får du inom några dagar en faktura på en anmälningsavgift (10 % av det totala beloppet). När din anmälningsavgift är betald har du officiellt bokat din resa och du kan börja förbereda dig för ditt stora äventyr! 1 månad innan du åker betalar du in resterande belopp för resan.

Fält markerade med * är obligatoriska och måste fyllas i.


(har du inte passnummer tillgängligt nu går det bra att komplettera med dessa senare)

Jag vill åka ungefär den

Vill du ha avbeställningsskydd?*
JaNej

Avbeställningsskyddet kostar 380 kr, läs mer om vad det innebär här!

Har du en fulltäckande reseförsäkring som gäller för hela vistelsen?
(Försäkring är obligatoriskt, läs mer och teckna direkt här!)
JaNejÅterkommer

Vill du ha en volontär-t-shirt (kostar 59 kr)?
JaNej

Vilken storlek önskar du på din volontär-t-shirt?
DamHerr
SMLXLXXL

Går det bra att vi ger ut dina kontaktuppgifter till andra volontärer som bokat eller funderar på att boka samma resmål?
Ja, på mail & telefonJa, endast mailJa, endast telefonNej tack

Är du student?
JaNej


(Ex. specialkost, boendepreferenser, vill du kombinera olika projekt, vill du resa runt efter volontärarbetet, reser du med en vän?)

Jag har läst och accepterar resevillkoren *

Skicka gärna med en bild på dig själv:

Vill du veta mer innan du bokar?

Vi kontaktar dig gärna! Fyll bara i formuläret nedan: