Reseberättelser | Amzungo Volontärresor

Reseberättelser

Vad tycker våra volontärer om att volontärarbeta med oss? Läs deras egna ord här!

Volontärarbete Tanzania med barn

Volontärarbete med barn i Afrika. Två av våra volontärer gjorde en volontärresa till Tanzania för att vara ett extra stöd till barnen som bor på barnhemmet och har samlat klipp från sin volontärtid!

Volontärarbete med djur i Ecuador

Våra volontärer Camilla och Hanna gjorde volontärarbete i Ecuador och gjorde en fin film för att dela med sig av sina upplevelser och visa andra hur det ser ut på projektet.

Afrika

”Jag är så otroligt nöjd! Att åka som volontär är bland det mäktigaste jag gjort i hela mitt liv. Upplevelserna som jag har fått ta del av har format mig till en helt ny människa och jag har fått otroliga livserfarenheter. Funderar du på att åka? Åk!” / Alice Wernersson, barnprojekt i Kenya

”Det går inte att beskriva, men den här upplevelsen förändrade mig. Jag har utvecklats, mognat och jag ser på saker ur ett annat perspektiv än vad jag gjorde innan. Jag är så otrolig glad över att jag gjorde den här resan och tacksam över allt jag har fått vara med om! Jag älskar barnen lika mycket som mina egna syskon och Arusha har blivit mitt hem.”  / Moa, barnprojekt i Arusha, Tanzania

”Mina tre veckor på lejonprojektet i Zambia var dom bästa veckorna i mitt liv. Att få arbeta så nära vilda djur var något helt unikt och jag kan nästan inte förstå att jag faktiskt har gjort det. Jag rekommenderar alla att åka hit!” / Caroline, lejonprojekt i Zambia

Mor & dotter på Zanzibar

”En månad av kärlek och omtanke. Att få uppleva allt detta med sin dotter slår det mesta! Stort tack Amzungo för en oförglömlig resa! Och helt klart är att en del av mitt hjärta för alltid finns kvar i en liten afrikansk by som heter Matemwe.”

läs mer

Nina bland lejon i Zambia

”Efter en hård arbetsdag satte jag mig i lobbyn och njöt av den vackra solnedgången över bushen och Zambezifloden. Lejonen röt sina kvällsvrål och var det riktigt tyst kunde man höra suset från Victoriafallen. Magiskt.”

läs mer

Mathilda & Fanny stormtrivdes i Sydafrika

Jeffrey’s Bay som stad är något alldeles extra för dig som i ett behagligt klimat bara ”vill vara”, men också tydligt kunna se hur befolkningen lever. Det är svårt att lämna ett ställe där man stormtrivs, men det känns bättre att veta att vi kommer att komma tillbaka.

läs mer

Josefine blev förälskad i Moçambique

”Allt var så vacker – boendet, restaurangen, stranden… Hela atmosfären var så tilltalande för mig på något sätt, det var som om jag hade kommit till paradiset. På grund av alla fantastiska människor…”

läs mer

Min drömresa till Kenya

Som volontär i Kenya fick jag se och lära mig så mycket. Det går inte att sätta ord på alla upplevelser och intryck jag har fått vara med om. Det är svårt att smälta, men en sak som är säker är att jag tittar tillbaka på min resa med ett stort leende och en ny Johanna.

läs mer

Minnen från en oförglömlig resa i Tanzania

Förra året, på dagen idag, befann jag mig i Tanzania. Nyanländ och vilse men desto mer taggad och lättad. Lättad över att ha tagit mig hit, ett lugn därför att nu (äntligen!) var jag i Afrika. Det hade varit en utmaning att ta sig hit då detta var mitt projektarbete under mitt sista gymnasieår.

läs mer

Eriks månad som volontär i Tanzania

”Många frågar mig vad som var det bästa med min resa, men det är så otroligt svårt att säga. Jag njöt av möten med olika människor och glada barn men självklart också av den häftiga safarin och härliga Zanzibar. Jag är glad att jag åkte själv, det gjorde att jag fick vänner för livet.”

läs mer

Systrar på Zanzibar

Att åka som volontär är nog ett av de bästa besluten jag tagit i mitt liv. Att få arbeta med fantastiska barn som uppskattade att man var där, samt att få se ”det riktiga Zanzibar” med lokalbefolkningen som man nog inte hade fått uppleva om man varit där som turist.

läs mer

Tanja som volontär med lejon & geparder

”Det kändes overkligt. Nu i efterhand är jag förbluffad över allt och väldigt tacksam över att jag fick uppleva detta. Det är svårt för mig att beskriva känslorna vilket gör att varenda ordval känns betydelselöst. Jag lär inom en snar framtid definitivt åka tillbaka.”

läs mer

Asien

”Resan till Thailand, Singburi är bland det bästa jag har gjort i hela mitt liv. Människorna där var så otroligt vänliga och man bemöttes varje dag alltid med leenden. Jag kommer aldrig någonsin glömma min fantastiska resa, den har satt fina spår som jag alltid kommer ha med mig.” /Sofia, Thailand

”Att åka till Goa och arbeta som volontär är det bästa jag gjort! Hade fantastiskt roligt, träffade underbara människor och jag lärde mig massor. Dessa fantastiska möten har fått mig att sätta ett högre värde på saker i mitt liv, det gav mig också otroligt mycket glädje och nya perspektiv.” / Linda Corneliusson, barnprojekt i Indien

”Min tid på Bali kommer jag att minnas för alltid! Jag kände mig som en i familjen så fort jag kom hit. Alla är så vänliga och tillmötesgående, jag har aldrig känt mig så speciell. Barnen jag undervisade är bedårande och mycket entusiastiska över att lära sig. De vänner som jag fått här kommer bli vänner för livet.” / Rebecca, barnprojekt på Bali, Indonesien

Louise med elefanter i Agra – Indien

-Här är min reseberättelse-   Jag hade en fantastisk resa till Agra, Indien. Jag har tagit med mig massvis med roliga minnen hem. Innan jag reste var jag självklart lite nervös eftersom...

läs mer

Anna i fantastiska Thailand!

”Du får upptäcka landet på ett helt annat sätt med lokalbefolkningen och du får träffa så många nya fantastiska människor. Redan innan jag kommit hem så planerade jag min nästa resa och den drömmen går till Afrika. Givetvis med Amzungo igen!”

läs mer

Elin med barn, sköldpaddor & tempel på Sri Lanka

”En volontärresa är ett fantastiskt sätt att lära känna och upptäcka en annan kultur. Det är inte som en vanlig turistresa då man bara möter lokalbefolkningen genom tjänster man betalar för. Här ger man något mer än bara pengar och då får man också mer tillbaka.”

läs mer

5 veckor i magiska Udaipur, Indien

”Jag är så tacksam för denna erfarenhet. Det har verkligen förändrat mitt liv. Jag kommer tillbaka så fort jag kan och jag kommer aldrig att glömma de människor och platser som berört mitt hjärta så mycket. Tack!”

läs mer

Europa

”Det här var första gången jag provade på att jobba som volontär. Jag är mer än nöjd, så dagen efter hemkomsten beställde jag en ny volontärresa. Att få chansen att göra dagarna mer innehållsrika för barnen i Rumänien är ett minne för livet.”/ Sandra Lundblad, 51 år, Rumänien

”Ta chansen att jobba som volontär, du kommer verkligen att göra en skillnad och du kommer att få en upplevelse på alla sätt och vis, du kommer inte att ångra dig. Det jag verkligen har insett är att ”så lite kan göra så mycket”, så ta chansen och gör en skillnad för någon eller några!”
/Ylva Karlsson, Rumänien

 ”Vi kan absolut rekommendera att åka hit! Har växt lite som individer och vi förstår hur bra vi har det här hemma. Det var bra ordnat med boende och vi gillade att huset låg centralt. Organisationen på plats var väldigt trevliga och de tog bra hand om oss när vi var där nere och vi hade roligt på sjukhuset också” /Emelie & Louise, Rumänien

Erika på barnsjukhuset i Rumänien

”Jag är extremt glad över att jag har varit där och hjälpt så många barn att få skratta och känna sig något så när trygga i sin skakiga vardag. Det var så himla roligt från dag ett… Självklart ska jag försöka åka dit igen i framtiden.”

Lisas vistelse på barnsjukhuset i Brasov

”Det här är ett projekt, som jag verkligen skulle önska inte skulle behövas. Men nu när det gör det är jag tacksam för alla volontärer som kommer hit och visar barnen att de bryr sig.”

Karin, 56, i Rumänien

”Brasov en mysig lagom stor stad, med trevliga människor och volontärarbetet var verkligen givande och intressant. Barnen behövde oss volontärer för att förgylla deras dagar under sjukhusvistelsen. Kan gärna tänka mig att åka tillbaka… Kan verkligen rekommendera detta projekt.”

Latinamerika

”Att ge sin tid, kärlek och omtanke till barn som verkligen behöver det är värt alla pengar man betalar för att åka som volontär! Jag har själv aldrig fått så mycket kramar och kärlek som det jag fick tillbaka. Att åka som volontär är något jag starkt rekommenderar!” / Jessica, barnprojekt i Brasilien

”Jag fick träffa många fantastiska människor, vara med om en massa roliga, spännande och minnesvärda upplevelser, och inte minst all fantastisk natur och djurliv. Dessutom är det en grymt härlig känsla att känna att man bidrar till något meningsfullt” / Anders, djurprojekt i Ecuador

”Min tid som engelsklärare på Galapagos var otroligt givande. Att under 6 veckors tid få se och uppleva utvecklingen man bidrar till hos barnen var så fint, inte minst att göra det på den fantastiska platsen som Galapagos är. En volontärresa som var så lärorik på alla möjliga vis. Jag saknar det varje sekund. Tack Amzungo för all er hjälp!” / Paulina, Galapagos

Josefins surfäventyr i El Salvador

”Tänk dig en kväll i hängmattan, medan solen går ner över havet några meter ifrån dig. Tänk dig att du tidigare på dagen har gått och pratat med ett av barnen om dess framtidsdrömmar på vägen ut mot surflektionen…”

Ulrikas djuräventyr i Amazonas

”Att komma tillbaka till centret efter ett års tid var en jätte rolig upplevelse! Många av de djur jag träffat året innan var kvar och många nya har tillkommit. Centret har växt och blivit större och utvecklats mycket under året. Jag fick återigen en riktigt bra tid där och känner att jag gärna kommer tillbaka igen!”

Fem underbara veckor i El Salvador!

”Innan jag åkte till El Salvador hade jag ingen aning om var landet låg, hur det såg ut där eller hur man levde där. Jag ångrar inte att jag valde göra detta! Väl där, kände jag mig som hemma redan de första dagarna!”

Elins drömresa till Brasilien

Elin studerade på Djurgymnasiet i Stockholm och gjorde sin drömpraktik på vårt djurprojekt i Curitiba, Brasilien.

Mikaelas färgstarka tid i Brasilien!

”Brasilien är ett underbart färgstarkt land och Rio en stad som vibrerar. Den här staden skapar så många tillfällen då man tror att man ser en film för att det är så magiska ögonblick som passerar.”

Volontärarbete med djur i Ecuador

Våra volontärer Camilla och Hanna gjorde volontärarbete i Ecuador och gjorde en fin film för att dela med sig av sina upplevelser och visa andra hur det ser ut på...

Linns andra hem i Ecuador

”Jag kände mig som en ledsen clown när jag landat i Sverige igen, för nu var jag ju inte längre där i Ecuador. Mitt vackra, fina paradis och andra hem. Det är någon slags stämning som finns där, på centret. En gemenskap, en sorts glädje som jag inte upplevt i Sverige eller någon annanstans tidigare.”