Skip to main content

Ulrikas djuräventyr i Amazonas

Jag har nu för andra året i rad åkt med Amzungo Volontärresor till djurräddningscentret i Amazonas, Ecuador.

Jag hade länge tänkt på att ge mig iväg och testa att jobba som volontär och just Sydamerika är nått som alltid har lockat. När jag även alltid haft ett stort djurintresse var det med en stor entusiasm jag bestämde mig för att åka i tre veckor första gången förra året.

Det slutade med att resan blev bättre än jag kunnat tänka mig! Jag kommer hem med fantastiska minnen, upplevelser och vänner för livet!

Min första vecka på centret blev det till att försöka lära sig så mycket som möjligt, allt från vilket djur som skall äta vad och vad de tycker om till att ta del av hur de behandlar och tar hand om dem på bästa sätt. Även att vänja sig vid att bo i djungelmiljön tar ett tag, men även med min stora insektsskräck gick det lättare än jag trodde.

Det jag gjorde på centret var att hjälpa till i de dagliga jobb de utför där. Bland annat förberedning och matning av djuren, underhåll av burar och inhägnader, underhåll av centret och dess natur runt omkring och framför allt spendera tid med de fantastiska djur de har där.

När jag får frågan om vad det bästa var med att vara där är det jätte svårt att svara eftersom det var så mycket jag uppskattade med varje dag. Ingen dag var den andra lik eftersom du jobbar så pass nära djuren och man visste aldrig vad just denna dag skulle bjuda på.

Jag valde att åka själv och är nu i efterhand glad att jag gjorde det. Det gjorde mig tvingad till att själv ta initiativ för att ta kontakt med de andra och jag var inte ensam om att ha åkt själv. Det slutade med att jag nu har en massa nya vänner spridda över hela världen.

Att komma tillbaka till centret efter ett års tid var en jätte rolig upplevelse! Många av de djur jag träffat året innan var kvar och många nya har tillkommit. Centret har växt och blivit större och utvecklats mycket under året. Jag fick återigen en riktigt bra tid där och känner att jag gärna kommer tillbaka igen!

Jag kan varmt rekommendera att åka med Amzungo Volontärresor till djurräddningscentret i Ecuador, det är något av de bästa jag har gjort och jag kommer aldrig glömma min tid där!

Tack! / Ulrika Jurås

> Läs mer om hur du blir volontär här!

Sök resa

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet