Skip to main content

Upplev Tanzanias mäktiga savann

Upplev Tanzanias mäktiga savann och åk på safari i världsklass! I Tanzania hittar du några av de mest kända parkerna i världen som bland annat Ngorongoro-kratern och Serengetti.

Ngorongoro-kratern har uppkommit från en vulkan och omnämns ofta som världens åttonde underverk. Serengeti är känt för sin årliga migration där 2 miljoner gnuer, zebror och gaseller vandrar till Kenya för bättre betesmarker.

Naturen är storslagen i alla nationalparker i Tanzania och består av både kuperad terräng och öppna vidder.  Här finns alla Afrikas stora djur och koncentrationen av djur är bland de högsta i Afrika. Safariturerna görs i en jeep med öppet tak för att du ska få den bästa sikten. Parkerna i södra delen av Tanzania är inte lika exploaterade så här finns det betydligt färre turister. Naturen här är fantastisk och det finns gott om djur.

Du kan välja olika safaripaket beroende på hur länge du vill vara borta och beroende på vilken stad du vill utgå ifrån. Parkerna i norr utgår ifrån Arusha och parkerna i söder utgår ifrån Dar es Salaam. Beroende på vilken park du vill besöka och dina egna önskemål kommer du att bo antingen i en lodge eller i tält. Boendena ligger mitt i det vilda djurlivet så ni har därför möjlighet att både se och höra djur på kvällar och nätter. Det här är en upplevelse som du kommer ha med dig livet ut!

Södra Tanzania: Utgångspunkt Dar es Salaam

Norra Tanzania: Utgångspunkt Arusha

Avgångar: Alla dagar året runt (regnsäsongen april-maj rekommenderas ej)

Varaktighet: 2-7 dagar

Du kan även läsa mer på våran hemsida eller kontakta oss direkt på tanzania@amzungo.se eller 0708-616199 

Sök resa

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet