Skip to main content

Varför välja oss?

Vi är en mindre men mer personlig volontärresebyrå! Eftersom vi inte är störst jobbar vi extra hårt för att ge alla våra volontärer sin livs resa vilket vi gör genom nära samarbeten med givande projekt ute i världen, fantastiska lokala samarbetspartners som tar hand om dig på plats och personlig service & expertis innan, under & efter din resa!

Hur lyckas vi ge våra volontärer fantastiska reseupplevelser?

Genom lång erfarenhet & personlig service

Vi som arbetar på Amzungo har stor erfarenhet av olika typer av volontärarbete i många olika länder samt erfarenhet av resor i stort och genom tidigare arbeten i resebranschen.  Med vår erfarenhet kan vi såklart ge dig bästa förutsättningarna för en du ska få uppleva din livs resa.

Vi är inte störst på marknaden och just därför jobbar vi extra hårt för att göra våra volontärer nöjda och ser till att hjälpa dig med allt kring din resa, du kan fråga oss om allt.

Många nöjda kunder som återkommer

Varför vi själva tycker att du ska åka med oss är egentligen av mindre vikt, det som talar för att du ska välja oss är våra nöjda kunder!

Vi vet att det bästa sättet att få fler volontärer att åka iväg är att ha nöjda volontärer. Det är därför jättekul att vårt engagemang i varje volontär ger resultat och många hör talas om oss via vänner som åkt med oss. Roligt också med våra veteraner som återkommer och regelbundet gör volontärresor till olika världsdelar och typer av projekt.

> Självklart sätter vi dig i kontakt med en tidigare volontär om du vill ställa frågor och du kan också läsa volontärers egna reseberättelser här.

Trygghet dygnet runt

Du kan alltid nå oss på vårt journummer dygnet runt när du är ute på din volontärresa och på alla våra resor har du en lokal kontaktperson i närheten som också är tillgänglig dygnet runt både för allmänna frågor och om det skulle uppstå problem. Genom oss är du försäkrad om att aldrig vara ensam i ett land där kultur, språk och annat är helt främmande mot Sverige.

> Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet. Resegarantin kan ge dig ersättning om du har köpt en resa som blir inställd eller avbruten. En seriös volontärorganisation har resegaranti hos Kammarkollegiet för att ge en extra trygghet och ekonomisk kompensation om något skulle gå snett.

 Vi besöker regelbundet våra projekt & länder för att ge dig rätt förväntningar

Amzungo Volontärresors mål är inte att sälja så många resor som möjligt. Vi vill göra skillnad och vill tillsammans med våra volontärer vara med och skapa någonting positivt. Därför har vi valt ut projekt som verkligen behöver volontärer och bidrag. För oss är det viktigt att du vet vad du ger dig in på och åker iväg med de rätta förväntningarna. Vi besöker regelbundet våra projektländer för att säkerställa att projekten och platserna uppfyller våra krav för att göra din resa så givande som möjligt och för att vi ska kunna besvara dina frågor och ge dig rätt förväntningar inför din volontärresa.

Kvalitet före kvantitet

För att kunna ge dig en fantastik resa har vi ett mindre utbud av utvalda volontärresor så vi vet vad vi skickar iväg dig på! Vi vet att det är omöjligt att erbjuda över 100 kvalitetssäkrade projekt då saker förändras snabbt.

Ska man kunna erbjuda volontärarbete som är kvalitetssäkrade, givande för projektet och volontären samt kunna hålla sig uppdaterade om allt som händer på projekten och i länderna behöver man regelbundet besöka samtliga projekt.

Dina pengar bidrar till att stärka projekten

Du är med och bidrar till meningsfulla projekt ute i världen då vi endast jobbar med lokala projekt som också får ekonomisk stöttning genom att du kommer dit som volontär. Genom din resa skapas lokala jobb och vissa projekt är helt beroende av volontärer för att överleva.

Personligt intyg och uppföljning

Ett personligt certifikat som visar på ditt engagemang och vad du har arbetat med får du efter avslutad resa, ett bra komplement till ditt CV. Vi utvärderar och stämmer av hur resan har varit på en rad specifika områden så att vi upptäcker om det är något vi borde förtydliga eller förbättra framöver eftersom vi ständigt vill bli bättre.

Nöjda kunder oavsett!

Vårt mål är att alla volontärer ska vara supernöjda när de kommer hem! Men om du tvingas avbryta resan i förtid p.g.a. personliga omständigheter eller mot förmodan inte skulle vara nöjd med något så försöker vi att kompensera dig på bästa sätt vi kan, mer än vad vi är skyldiga att göra enligt paketreselagens villkor. Vi är alltså snällare än vad vi behöver vara vilket är ytterligare skäl att välja oss.

Sök resa

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet