Skip to main content

El Salvador - Spanska

Passa på att lära dig eller utveckla din spanska i samband med att du gör en volontärresa. I El Salvador passar det perfekt att studera spanska en eller flera veckor innan du börjar volontärarbeta. I El Zonte samarbetar vi med en lokal språkskola som har stor erfarenhet av att arbeta med utländska turister och läraren pratar flytande engelska. Lektionerna anpassas efter deltagarens intresse och nivå.

Plats

El Zonte
Startdatum När som helst året om
Antal elever     1 - 5
Boende Hostel vid stranden
Förkunskaper Inga

SPRÅKKURS

Spanskakursen anpassas individuellt efter deltagarens behov och förkunskaper. Första dagen görs ett litet nivåtest så att undervisningen kan anpassas efter kunskapsnivå och intresse. Kurserna syftar till att förbättra hör- och läsförståelse samt att skriva och tala spanska. Du läser 15 timmar varje vecka fördelat på 3 timmar per dag. Tiderna är flexibla och görs upp på plats men rekommendationen är att läsa på förmiddagarna. 

Förutom att läsa spanska finns det andra aktiviteter i El Zonte. En av de mest populära sysselsättningarna både hos lokalbefolkningen och besökare är vågsurf. 

Lär dig surfa El Zonte

Sök resa

Datum

Startdatum är måndagar året runt och du bör landa någon gång under helgen innan.

Boende & mat

Under språkkursen bor du på ett hostel precis vid strandkanten, i eget rum med fläkt men med delat badrum.

Vårt hostel

MAT

I El Zonte ingår det frukost varje dag på vårt hostel. Lunch och middag ingår inte men det finns flera mysiga matställen och restauranger i byn i varierande prisklass. 

Fritid

El Zonte är en liten by som delas av en flod som rinner ut i Stilla Havet och skapar förutsättningar för de berömda vågor som för många surfare till orten. Byn är ett populärt besöksmål för de turister som söker en lugnare atmosfär vid stranden så när du inte deltar i de inkluderade utflykterna kan du slappa på stranden eller passa på att lära sig surfa. Här möts du nämligen av lokala, vänliga och mycket skickliga surfare som gärna delar med sig av sina tips och erbjuder surflektioner. Det finns flera aktiviteter i närheten av El Zonte, några exemepl är vattenfallen vid Tamanique, naturreservatet Walter Deininger eller grottorna på stranden Los Pericos. 
 

Klimat

El Salvadors årstider delas in i en torrperiod och en regnperiod. Under regnperioden mellan maj och november är det inte ovanligt med kraftiga tropiska stormar och häftig nederbörd. Torrperioden är från december till april med stigande temperaturer ju längre in i perioden man kommer. Den varmaste månaden är maj (19-33C°), den kallaste är december (16-32°) och den regnigaste är vanligtvis juni månad. El Salvador drabbas med jämna mellanrum av stormar, kraftiga regnfall och torka. Mindre jordskalv är vanligt förekommande.

Vanliga frågor

Ingår flygresan?

Nej, i våra volontärresor ingår inte flygbiljetter utan vi brukar ge tips och råd runt detta, men våra volontärer bokar alltid själva sina biljetter. 

Hur bokar jag min flygresa?

Vi har märkt att en del volontärer inte lyckats få tag i sina flygbolag vid tillfällen då det blivit förseningar, flygändringar eller bagagestrul. Vi har därför ett samarbete med en resebyrå för att kunna erbjuda våra volontärer ett bättre alternativ. Genom vår samarbetspartner som funnits i branschen sedan 1979 kan vi känna oss trygga med att ni får den hjälp ni behöver runt er flygresa. De säljer prisvärda specialbiljetter till utvecklingsländer då man reser i biståndssyfte. De kan ordna flygbiljetter som är ombokningsbara och återbetalningsbara vilket vi rekommenderar samt riktigt bra villkor såsom högre bagagevikt. Mer information får du efter bokning.

Vilken flygplats ska jag åka till?

Flygplatsen du ska flyga till heter Monseñor Óscar Arnulfo Romero International Airport (SAL). 

Behöver jag köpa till en försäkring?

Med Amzungos samarbetspartner, Gouda Reseförsäkring, får du ett fullgott reseskydd under tiden du arbetar som volontär genom reseförsäkringen Leva Utomlands. Då din hemförsäkring i regel inte täcker volontärarbete bör du teckna en kompletterande försäkring! Bokar du försäkringen genom oss hjälper vi dig så mycket vi kan om oturen skulle vara framme. Läs mer om Leva Utomlands här!

Hur beställer jag utdrag ur belastningsregistret?

För att få åka på en volontärresa behöver du skicka efter utdrag ur belastningsregistret och skicka in till oss. Detta gör du efter bokad resa och det tar ca 2 veckor att få. Du får mer info och en blankett av oss efter bokning.

Kan jag söka stipendier för att volontärarbeta?

Genom att söka ett stipendium kan du få stora delar av din resa betald. Du kan söka flera stipendier för samma sak. Du kan även försöka söka sponsring från olika företag eller personer runt omkring dig. Få tips över vilka stipendium du kan söka genom att läsa mer här!

Vilka vaccinationer behövs i El Salvador? 

Inför din resa behöver du kolla upp vilka vaccinationer som krävs för att skydda dig mot sjukdomar förekommande i landet du ska till. Via länken nedan kan du se vilka vaccinationer som rekommenderas till landet du ska åka till. Du bör dock alltid rådgöra med en läkare eller vaccinationscentral i god tid innan avresa eftersom vaccinationer är individuella och beror bland annat på vilka delar i landet du ska besöka samt hur länge.

> Se vilka vaccinationer som rekommenderas, land för land!

Hur är det med säkerheten?

El Salvador är som många latinamerikanska länder drabbade av en del våldsamhet och hög kriminalitet. Största anledningen till de höga siffrorna i landet är de kriminella ungdomsgängen, s.k. ”maras”. Dock är gängen relativt koncentrerade till fattiga förorter till de större städerna, men de har trots allt en betydande påverkan på landets möjlighet till utveckling.

Våld, rån och överfall på turister är relativt ovanligt och många av riskerna kan undvikas genom att i förväg läsa på och fråga innan vad man bör och inte bör göra och använda vanligt sunt förnuft. Generellt gäller att inte åka lokaltrafik eller promenera på kvälls- eller nattetid. Var uppmärksam på omgivningen och ha inte med dig värdesaker som du inte kan leva utan. Bär alltid med dig en kopia på ditt pass, men förvara passet på ett annat säkert ställe.

Behöver jag visum till El Salvador?

Svenska medborgare behöver inte visum för vistelse kortare än tre månader. Pass måste ha minst sex månaders kvarvarande giltighetstid vid inresa i El Salvador. Du bör alltid bära med dig en kopia på passet för att kunna styrka din identitet.

Glöm inte att om du har mellanlandningar i USA behöver du ansöka om ett så kallat ESTA-visa. Ansökan kostar drygt 100 kr och måste ske minst 72 timmar innan ankomst till USA. Du ansöker enkelt här!

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet