Skip to main content

Indien - Arbeta med barn i Slummen

Volontärarbeta med barn i slummen. Goa är en av de mest älskade platserna i Indien och har länge varit ett paradis för besökarna. Upplev härliga Goa samtidigt som du bidrar till en bättre och roligare tillvaro för de fattigaste barnen här. Passar både unga & äldre samt familjer med barn (halva priset för barn under 13 år).
 
Plats Saligao i norra Goa
Startdatum Varje måndag året om 
Antal volontärer       Vanligen 5-10
Boende Volontärhus 
Förkunskaper Grundkunskaper Engelska

Volontärarbetet

På detta projekt har du chans att som volontär hjälpa till och göra tillvaron lite bättre för barn från de fattigaste delarna av Goa. Majoriteten av barnen är inte hemlösa men kommer från fattiga familjer som inte har ett fast hem eller tillvaro utan reser oftast runt. Detta gör att barnen inte har möjlighet att gå i skola och istället är det vanligt att de spenderar dagarna på gatorna där de tyvärr allt för sällan blir indragna i en värld av droger och kriminalitet. Genom att göra volontärarbete på detta projekt så bidrar du inte bara till deras kunskapsutveckling, du uppmuntrar och gör dem även motiverade till att gå till skolan. Minimum är tre veckor varav första veckan är en introduktionsvecka.

Syfte med projektet

Det främsta syftet med projektet är att fattiga barn ska få möjlighet till utbildning. Projektet syftar även att med hjälp av undervisning hålla barnen borta från kriminalitet, våld och annat som kan bidra till att de råkar illa ut.

Arbetsuppgifter

Din roll som volontär blir framförallt att stödja barnen i deras kunskapsinlärning genom kreativa övningar och lekar. Dina arbetsuppgifter kan innebära att du:

 • Ordnar lekar och sportaktiviteter med barnen
 • Lär ut enkel Engelska
 • Gör kreativa övningar och målar med barnen
 • Läser med barnen
 • Lär ut enklare datorkunskap till de äldre (ex. hur man skriver e-post, ritar i Paint eller redigerar text i Word)
 • Ibland följer med på utflykter med barnen, exempelvis till stranden.

 

Introduktionsvecka

Obs! Du har väl inte missat att du kan börja din volontärtid i Indien med en introduktionsvecka? Här får du möjligheten att lära dig mer om landet, kulturen och språket tillsammans med andra volontärer från hela världen. Genom att uppleva introduktionsveckan får man även bättre kunskap om kulturen och området man ska verka i. Under denna vecka kommer du bland annat få träffa lokalbefolkningen, besöka kända sevärdheter, att lära dig om Indiens kultur, prova på yoga,  få Ayurveda behandling, språklektioner, matlagning, besöka vackra kryddplantage, vattenfall, marknader och mycket annat spännande. Om du exempelvis bokar 3 veckor kan du välja att delta första veckan på introduktionsveckan och de resterande 2 veckorna på volontärarbete. Läs mer om introduktionsveckan här!

 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, förutom grundläggande kunskaper i Engelska.

Övrigt 

För att få åka på ett av våra volontärprojekt krävs ett utdrag ur belastningsregistret, mer information får du vid bokning.

Det finns också möjlighet att göra volontärarbete med unga utsatta kvinnor eller jobba på en traditionell skola. Vill du lära dig Yoga och meditation finns ett eget veckoprogram för detta. Fråga oss mer vid intresse.

Sök resa

Boende & mat

Boende & mat

Du kommer att bo i den gröna och mysiga byn Saligao i norra Goa tillsammans med andra volontärer i ett volontärhus med 3-4 personer i varje rum. Sammanlagt kan det bo upp till 16 volontärer i huset. I huset finns det tillgång till ett sällskapsrum med soffor, flera toaletter och duschar. Det finns även tillgång till TV, DVD-spelare, wifi, dator m.m. Från boendet tar det ca 30 min med bil till havet och stranden.

MAT

Mat ingår 3 ggr/dag måndag till fredag. På helgerna ingår brunch och middag. Vanligtvis serveras vegetarisk mat bestående av ris och grönsaker, cirka 2 dagar/veckan serveras det även kyckling.

Datum

Projekt start varje måndag. För att få kostnadsfri upphämtning på flygplatsen ska du anlända på söndagen innan. Du jobbar på projektet måndag till fredag och är ledig på helgerna.

> Läs gärna vår resmålsguide där du också kan se vilka helgdagar som infaller under din volontärtid och då det alltså inte är vanliga jobbdagar.

Fritid

Fritid

Under kvällar och helger är du ledig och har tid att göra utflykter och upptäcka området omkring dig. Goa är en av de mest älskade platserna i Indien och har länge varit ett paradis för resenärerna. Här finns en exotisk mix av breda sandstränder, svajande kokospalmer, hinduistiska tempel, heliga kor, sariklädda människor och färgglada festivaler.

Exempel på sevärdheter i närheten:

Palolem: Härlig och trevlig strand i södra Goa.
Old Goa: En stor och ståtlig historisk stad med vindlande gränder, torg, fina kyrkor och hus. Staden är idag klassad som ett världsarv.
Panaji: Goas huvudstad, vackert belägen med grönskande kullar i bakgrunden, bjuder på avslappnat stadsliv.
Dudhsagar Falls: Med sina 600 meter på höjden är Dudhsagar Indiens näst största vattenfall.
Loppmarknaden i Anjuna: En stor marknad som hålls varje onsdag vid Anjunas strand och samlar människor från hela Goa. Bra plats att handla det mesta i souvenirväg.

Klimat

Indien ligger i den tropiska och subtropiska klimatzonen och har därför stora variationer från nord till syd. Generellt kan man dela in årstiderna i tre perioder: den varma, den våta och den torra . I februari börjar värmen från Indiens nordliga slätter breda ut sig. I juni når värmen sin topp och 45° är inte ovanligt i centrala och södra Indien. Efter det börjar monsunregnen omvandla torr och dammig hetta till fuktig, lerig hetta. Runt oktober är regnperioden slut och fram till februari växlar temperaturerna från det behagligt svala till outhärdlig kyla i de norra bergsregionerna.

Vanliga frågor

Vad får jag mer för information när jag bokat min resa till Indien?

Efter bokad resa får du utförlig information om allt det praktiska du behöver förbereda inför resan;

 • Flyg > Detaljerna du behöver och vår samarbetspartner hjälper gärna till att boka ditt flyg
 • Försäkring > Kan köpas direkt på vår sida via vår samarbetspartner Gouda
 • Utdrag ur polisens belastningsregister > Du får info och blankett av oss
 • Stipendier > Är du ute i god tid kan du läsa våra stipendietips
 • Vaccinationer > Vad rekommenderas + rabatter på utvalda kliniker
 • Pass och visum > Vad som gäller för din destination

Du får även mer information om ditt land och andra tips och råd som exempelvis en packningslista.

Ingår flygbiljett?

I våra volontärresor ingår inte flygbiljetter utan vi brukar ge tips och råd runt detta, men våra volontärer bokar alltid själva sina biljetter. Vi har märkt att en del volontärer inte lyckats få tag i sina flygbolag vid tillfällen då det blivit förseningar, flygändringar eller bagagestrul. Vi har därför ett samarbete med en resebyrå för att kunna erbjuda våra volontärer ett bättre alternativ.

Genom vår samarbetspartner som funnits i branschen sedan 1979 kan vi känna oss trygga med att ni får den hjälp ni behöver runt er flygresa. De säljer prisvärda specialbiljetter till utvecklingsländer då man reser i biståndssyfte. De kan ordna flygbiljetter som är ombokningsbara och återbetalningsbara vilket vi rekommenderar samt riktigt bra villkor såsom högre bagagevikt. Mer information får du efter bokning.

Vilken flygplats ska jag flyga till?

Goa Dabolim Airport (GOI).

Bagagevikt?

Om du vill vara säker på hur mycket din väska får väga kan du beräkna vikten här! Har du andra frågor om exempelvis övervikt behöver du ta kontakt med ditt flygbolag då alla har olika regler och priser.

Behöver jag försäkring?

Med Amzungos samarbetspartner, Gouda Reseförsäkring, får du ett fullgott reseskydd under tiden du arbetar som volontär genom reseförsäkringen Leva Utomlands. Då din hemförsäkring i regel inte täcker volontärarbete bör du teckna en kompletterande försäkring! Bokar du försäkringen genom oss hjälper vi dig så mycket vi kan om oturen skulle vara framme. Läs mer om Leva Utomlands här!

Utdrag ur polisens belastningsregister?

För att få åka på en volontärresa behöver du skicka efter utdrag ur belastningsregistret och skicka in till oss. Detta gör du efter bokad resa och det tar ca 2 veckor att få. Du får mer info och en blankett av oss efter bokning.

Kan jag söka stipendier?

Genom att söka ett stipendium kan du få stora delar av din resa betald. Du kan söka flera stipendier för samma sak. Du kan även försöka söka sponsring från olika företag eller personer runt omkring dig. Få tips över vilka stipendium du kan söka genom att läsa mer här!

Behöver jag vaccinationer?

Inför din resa behöver du kolla upp vilka vaccinationer som krävs för att skydda dig mot sjukdomar förekommande i landet du ska till. Via länken nedan kan du se vilka vaccinationer som rekommenderas till landet du ska åka till. Du bör dock alltid rådgöra med en läkare eller vaccinationscentral i god tid innan avresa eftersom vaccinationer är individuella och beror bland annat på vilka delar i landet du ska besöka samt hur länge.

> Se vilka vaccinationer som rekommenderas, land för land!

Måste jag ha visum för att resa till Indien?

För att få komma in i Indien måste du som svensk medborgare ha visum. Lyckligtvis är det lätt att ansöka och ofta är det inga problem att få ett visum. Visumansökan till Indien gör man elektroniskt, dvs. via dator. Ansökan lämnas sedan antingen direkt till CKGS kontor i Stockholm eller skickas in med post. Handläggningstiden är ungefär fem dagar vid inlämnande av ansökan och minst tio med post. Med ett turistvisum kan man stanna i Indien upp till sex månader. Om du vill stanna längre behöver du ett annan typ av visum. Ska du vara i Indien under 30 dagar? Då kan du söka E-visa och betala ditt visum online. Mer information om visum får du vid bokning.

Vilket språk talar man i Indien?

Omkring 45 % av befolkningen i Indien talar hindi, som är landets officiella språk. Utöver detta finns det omkring 18 andra officiella språk. Engelska talas väl av många. I området kring Goa talas konkani men många förstår engelska

Kort & kontanter?

Valutan i Indien heter Rupie (INR). Bankomater och växlingskontor finns i större städer och på samtliga av våra orter.
Du kan inte räkna med att kunna använda ditt kort på mindre orter eller landsbygden, utan se då till att ha tillräckligt med kontanter med dig.

Kreditkort tas vanligen bara emot av större affärer, dyrare hotell samt restauranger. Förutom kontokort rekommenderas att du tar med en mindre reskassa med kontanter i INR, och USD. Småpengar går åt fort och det kan ibland vara svårt att betala med stora sedlar. Små mynt är därför att rekommendera i de flesta lägen.

För aktuella växelkurser gå in på Forex.


Hur mycket fickpengar behöver jag?

Ca 500 kr/vecka exkl. dyrare utflykter.

Hur är säkerheten?

Det är förhållandevis säkert för utlänningar att resa och vistas i Indien. Som i många länder förekommer dock rån och stölder. Resenärer uppmanas att vara särskilt försiktiga på bussar och tåg då en stor del av de stölder som drabbar svenska turister just sker ombord på dessa färdmedel. Skylta inte med värdesaker som pengar och mobiltelefon. Ha inte en dyr klocka eller värdefulla smycken på dig och ha inte din plånbok i bakfickan!

Sjukvård?

Det finns flera möjligheter till sjukvård i Goa. Adresser och telefonnummer finns i volontärhuset.

Hur är maten i Indien?

I Indien varierar maten lika mycket som de kulturer som finns i landet, har man ätit indiskt i Sverige har man oftast bara skrapat på ytan av det mångsidiga köket. Man brukar dela in köket i tre geografiska avdelningar: nordindiskt, sydindiskt och östindiskt. Basvaran i det nordindiska köket är vete medan ris är basvaran i det syd- och östindiska köket. Det finns minst fem dussin olika linser, som används rikligt i matlagningen.

Kryddor spelar en central roll och några av de viktigaste är kummin, gurkmeja, ingefära, vitlök, koriander och chili. Garam Masala heter den mest populära kryddmixen och denna hittar man i olika varianter över hela landet. Curry är nog den blandning som åtminstone en västerlänning starkast sammankopplar med det indiska köket.

En av de vanligaste dryckerna är lassi, yoghurt mixat med isbitar, frukt och fruktsaft. Väldigt gott och svalkande.

Karta

 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet