Skip to main content

Thailand - Kulturvecka

Börja din volontärtid i Thailand med en kulturvecka så får du lära dig mer om landet, kulturen och språket tillsammans med andra volontärer från hela världen. Under kulturveckan kommer du ha möjlighet att lära dig otroligt mycket om den thailändska kulturen och dess seder. Samtidigt får du chansen att lära dig laga thailändsk mat som har blivit känt över hela världen. Du får även träffa lokalbefolkningen samt besöka kända sevärdheter. Passar alla åldrar från 17år.

Plats Singburi
Startdatum Varje måndag året om
Antal volontärer       Cirka 7-20 beroende på säsong
Boende ECO-hus
Förkunskaper Grundkunskaper i Engelska


Kulturveckan kan göras separat, men den kan även göras i kombination med volontärarbete och kostar då inget extra, utan samma som en volontärvecka. Bokar du tillexempel 3 veckor med Barn, bygg och samhälle så kan du välja att vara med på kulturveckan den första veckan och volontärarbeta de andra två veckorna. Boka och se priser under respektive projekt.

Veckoprogrammet nedan är skrivit för att du ska få en idé om vad du kommer att få göra och uppleva under din introduktionsvecka. Dagordningen kan komma att ändras men du kommer att få vara med om alla aktiviteter, oavsett om ordningen på dem ändras.

Måndag
Efter frukosten är det morgonmöte och därefter en kortare promenad i området (Tha Kham). Sedan är det dags för ett besök på Wat Phikun Thong och efteråt lunch på en lokal restaurang. På eftermiddagen besöker man Singburi stad för att lära känna staden bättre, samt för att kunna handla om det skulle behövas (myggspray och tigerbalsam är nödvändigt då mycket mygg finns i området på kvällarna). Efteråt åker man tillbaka till huset för att få sig en kurs i Thailändska, för att lättare kunna kommunisera med lokalbefolkningen. Efter middagen är det dags för välkomstfest där ni är gäster. De lokala skolbarnen kommer då att uppträda med en traditionell, thailändsk dans för er och de uppskattar om ni ansluter i dansandet efter ett tag.

Tisdag
Tisdagen inleds med en dagsutflykt till den historiska staden Ayutthaya där det finns många forntida ruiner och konstverk. Staden grundades av King U-Thong på 1350-talet. Här kan man besöka Ayutthayas historiska park där man finner ruinerna från vad som var den förra huvudstaden av kungadömet Siam. Ruinerna finns med på UNESCOS världsarvslista. Efteråt besöker man ’’Elephant village’’, där man har chansen att få rida elefanterna. Dagen avslutas med en middag längs flodstranden.

Onsdag
Morgonen startar med att ni beger er till en smyckesaffär i området, där ni själva får skapa era egna thailänska armband. Sedan vidare till Twinhouse för matlagningslektioner där ni lagar er egen lunch. På eftermiddagen åker ni in till byn där ni kan ta det lugnt vid poolen eller besöka något av de många internetkaféerna och butikerna. Eller varför inte testa dina nya kunskaper i thailändska. På kvällen äts det middag på en grillrestaurang, vilket sker varje onsdag i Singburi.

Torsdag
På morgonen besöker ni en av de lokala skolorna. Där får ni möjlighet att träffa barnen och prova på att lära ut och spela spel med dem. Under skollov (från mitten av mars till mitten av maj och i oktober) när skolorna är stängda besöker ni istället ”Queens-projectet” som ligger vid ett av de många risfälten. Efteråt besöker ni några av de vackra och kända monumenten och buddhisttemplen nära centrum: Wat Phra Non Jaksi Woravihan (en gigantisk läsande buddha) samt Khai Bang Rachan-monumentet, som har en stor betydelse i Thailands historia från kriget mot Burma.

Fredag
Ännu en dag fylld med sightseeing i Saraburi och Lopburiprovinserna. Några av höjdpunkterna är att besöka det kända Phra Narai Ratchaniwer Phra Ram (Ap-templet) och What Phra Phutthabat templet (Buddhas fotsteg), samt att smaka på den lokala maten på en av de närliggande restaurangerna. Just ap-templet brukar många volontärer säga är en av de bästa sevärdheterna under introduktionsveckan. Bra att tänka på när man åker dit är att inte ha håret utsläppt eller hängande örhängen, då aporna lätt kan börja klättra i dem.

> Detta schema kan variera och / eller ändras beroende på väderförhållanden, lokala förhållanden och oförutsedda omständigheter.

 

BOENDE

Man bor tillsammans med andra volontärer i Brown-house vilket är ett Eco-hus. Det är inte samma boende som man har när man sedan gör sitt volontärarbete, för då bor man i Twin-house (om man inte ska vara volontär och jobba med bergsfolket). Boendet kommer att vara rent och trevligt men man ska vara beredd på att det är av enklare standard. Man bor 2-4 personer i varje rum, så man delar med andra volontärer. Det finns möjlighet at få ett eget rum, men i så fall kommer det att tillkomma kostnader för detta (ca 550 kronor extra per vecka). Det finns badrum och toaletter med rinnande vatten och duschar.

MAT

Mat ingår i priset och det är lokal mat som serveras. På vardagarna ingår tre måltider och på helgerna två måltider.

FRITID

Under helger är du alltid ledig och kan ta det lugnt på boendet, eller varför inte ta en taxi in till staden, utöka din sightseeing och besök någon av de många fler platserna i de centrala provinserna. Du kan även ta en buss in till Bangkok över helgen. Du kan alltid få tips av personalen på plats för att få ut så mycket som möjligt av din vistelse.

DATUM

Startdatum är varje måndag. För att få kostnadsfri upphämtning på flygplatsen ska du anlända på söndagen innan.

Sök resa

Karta

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet